- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Atlétika: a Tatabányai SC lett a legsikeresebb klub a fedett pályás újonc ob-n

A BOK Csaronok rekortánjnán rendezték a fedett pályás újonc országos bajnokságot Fotó: Gyulasport NKft. [1]

A BOK Csaronok rekortánjnán rendezték a fedett pályás újonc országos bajnokságot  •  Fotó: Gyulasport NKft.

A budapesti BOK Csarnok rekortánján bizonyíthattak a 2007-es születésű, újonc atléták a fedett pályás országos bajnokságon a hétvégén. A viadalon rengetegen vettek részt, de ez nem meglepő, hiszen hol legyen a legnagyobb a bázis, ha nem a legkisebbek között?! − írja az atletika.hu. [2]

Az erőpróbán 34 klub sportolói küzdöttek 24 versenyszámban. A program ebben a korosztályban még eltért a nagyokétól: a gyerekek a legrövidebb táv, a 60 méter mellett 300, 600 és 2000 méteren futottak, illetve a fiúk is csak 3000 métert gyalogoltak, a gátak 76 centi magasak, a fiúk három-, a lányok kétkilós súlygolyóval dobtak, és a hármasugrás helyett még az ötösugrás volt műsoron.

Az is érdekesség, hogy más egyesületek voltak a legsikeresebbek, mint a felnőttek között. Ebből is látszik, hogy a nevelés speciális műfaj, és a legjobban Tatabányán űzik − legalábbis ennek a bajnokságnak az eredményei alapján: az éremtáblázat élén ugyanis a TSC végzett (négy arannyal és egy ezüsttel), megelőzve az ugyancsak négy aranyat és egy bronzot szerző, székesfehérvári ARAK Akadémiát, valamint a három aranyat, egy-egy ezüstöt és bronzot nyerő Csepeli DAC-ot.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.