UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2020-02-05 20:57

Birkózás: három fiatalért is szoríthatunk a hétfőn rajtoló, római felnőtt Eb második versenynapján

Három, még utánpótláskorú kötöttfogású birkózóért is szoríthatunk az olaszországi felnőtt Európa-bajnokság második, keddi versenynapján a jövő héten: Kecskeméti Krisztián (60 kg), Váncza István (67) és Szőke Alex egyaránt bizonyíthat.

Hétfőn kezdődik Rómában a felnőtt Európa-bajnokság, amelynek második versenynapján a kötöttfogású 60, 67, 72, 82 és 97 kilogrammos súlycsoportjának mindegyikében lesz magyar versenyző. Az ötből hárman ráadásul utánpótláskorúak − írja a birkozoszov.hu.

Váncza Istvánért is szoríthatunk a felnőtt Eb-n Forrás: birkozoszov.hu
Váncza Istvánért is szoríthatunk a felnőtt Eb-n Forrás: birkozoszov.hu
60 kg (15 előnevezés) Kecskeméti Krisztián (20 éves, Ceglédi VSE) − U23-as vb-ötödik helyezett A második versenynap legkisebb súlycsoportjában ott lesz várhatóan a hazaiak egyik legnagyobb favoritja, az Eb-bronzérmes olasz Jacopo, a kétszeres U23-as Európa-bajnok, Eb-bronzérmes, junior-világbajnok török Kamal, valamint az idei orosz bajnok Lokajev is. 67 kg (25 előnevezés) Váncza István (20 éves, FTC) − junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, felnőtt vb-hetedik Az egyik legnépesebb súlycsoportban az előnevezések alapján rajthoz áll a kétszeres Eb-bronzérmes örmény Aszlanjan, az ifjúsági olimpiai bajnok azeri Dadov, a junior világ- és Európa-bajnok grúz Sotadze, a kétszeres Eb-bronzérmes moldovai Iszlamov, a világbajnoki és Európa Játékokon harmadik, vajdasági Nemes és az Eb-bronzérmes török Basar is. 97 kg (19 előnevezés) Szőke Alex (19 éves, ESMTK) − kadét világ- és Európa-bajnok, junior Eb-aranyérmes A súlycsoport abszolút esélyese egyértelműen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok örmény Alekszanjan, de Szőke dolgát megnehezítheti többek között a vb-ezüstérmes bolgár Milov, az Eb-bronzérmes finn Kuosmanen, a világbajnok francia Noumonvi, a vb-bronzérmes grúz Nadareisvili, az Európa-játékok bronzérmes, U23-as világbajnok orosz Golovin, az Eb-ezüstérmes, kétszeres vb-bronzérmes szerb Kajala és az olimpiai bronzérmes, sokszoros világ- és Európa-bajnoki bronzérmes török Cenk is. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.