- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: kiállítás nyílt az Aranycsapat relikviáiból az újbudai iskolában

Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában csütörtök délelőtt nyitották meg a Puskás Intézet segítségével létrejött Arany pillanatok című kiállítást. A tárlaton az Aranycsapat tagjainak relikviáit, közöttük az iskola névadójának, a 2014-ben elhunyt legendás kapus hagyatékának legkülönlegesebb darabjait mutatják be. A 86-szoros válogatott klasszis február negyedikén ünnepelte volna a kilencvennegyedik születésnapját, a róla elnevezett XI. kerületi oktatási intézmény pedig az idén ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.

Az olimpiai bajnok Dunai Antal és az iskola igazgatója, Kis Mihály Forrás: Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola [1]

Az olimpiai bajnok Dunai Antal és az iskola igazgatója, Kis Mihály  •  Forrás: Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola

Az eseményen megjelent a kapus lánya, Grosics Edina, a négyszeres asztalitenisz-világbajnok Jónyer István és az olimpiai bajnok labdarúgó Dunai Antal is.

A korábbi klasszis focista hangsúlyozta, Grosics Gyula fantasztikus pályafutásánál is fontosabb, hogy mennyire nagyszerű ember volt, a mindig segítőkész példakép, akit tátott szájjal hallgatott mindenki. Az Újpest legendája viccesen megjegyezte, bár lett volna lehetősége rá, a világ akkori legjobb kapusának még ő sem tudott gólt lőni.

A világhírű játékosok relikviáiból álló különleges kiállítás március 2-ig ingyenesen megtekinthető az iskolában.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.