- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A 16 éves Garamvölgyi Petra harmadszor is megjavította a rúdugrás ifi csúcsát

Garamvölgyi Petra már négy méternél tart Forrás: Garamvölgyi Petra/Facebook [1]

Garamvölgyi Petra már négy méternél tart  •  Forrás: Garamvölgyi Petra/Facebook

A rúdugrók stockholmi Just pole vault! elnevezésű versenyén Garamvölgyi Petra még januárban lendült át a 392 centiméter felett. A pécsi PSN Zrt. 16 éves versenyzője akkor egy centivel megdöntötte a fedett pályás ifjúsági országos csúcsot, amelyet Juhász Fanni 22 éven át őrzött. Aztán egy hét sem telt el és Putsay Zoltán, valamint Völgyi Erzsébet tanítványa Bécsben újabb rekordot ért el: harmadik kísérletre jutott túl a 396 centiméteren. Szombaton a budapesti nyílt fedett pályás versenyen a harmadik hely mellett a hőn áhított négy méter is összejött számára.

„Elég nehezen hiszem el, hogy harmadszor is sikerült. Nagyon izgultam, pénteken még betegen feküdtem otthon, féltem, hogy erőtlen leszek, de nem így történt. A négy métert második kísérletre ugrottam át és leírhatatlan érzés volt, de még most is azt mondom, nagyon sok maradt benne. Fantasztikus dolog belépni a négy méteresek körébe. Ha a hibákat folyamatosan sikerül kiküszöbölnöm, elvileg tudok még javítani a csúcson.”

Petra az ifi Európa-bajnokságra már korábban teljesítette a szintet, a junior-világbajnokságé 407 cm. A következő céljai között ennek elérése, és a szabadtéri ifi csúcs megdöntése szerepel, ami ugyancsak négy méter.

A négy méter feletti ugrás:

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.