- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Karate: Jakubovics Dalma arany-, Dvorák Ádám bronzérmes a budapesti korosztályos Eb-n

A Budapesten zajló kadét, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon a nyitónapi két magyar érmet [1] követően, szombaton újabb két magyar dobogóst ünnepeltek a BOK Sportcsarnokban. Jakubovics Dalma a junior lányok 48 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel – sorrendben szerb, ciprusi, görög és osztrák ellenfelet felülmúlva – jutott a döntőbe. A fináléban a török Hazel Balik várt rá, aki ellen a magyar fiatal fantasztikus teljesítménnyel 4–0-ra nyert.

Jakubovics Dalma junior Európa-bajnok lett Budapesten Fotó: Mura László [2]

Jakubovics Dalma junior Európa-bajnok lett Budapesten  •  Fotó: Mura László

“Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy ilyen sok magyar kijött a versenyre, borzasztóan sokat jelentett a szurkolásuk. Úgy érzem, hogy a döntő volt a legmagabiztosabb győzelmem, addigra jól fel tudtam pörögni. Előtte nagyon izgultam, de amikor a tatamira léptem, próbáltam csak a meccsre koncentrálni. A győzelemnek a szurkolás mellett az volt még a kulcsa, hogy elhittem, hogy képes vagyok nyerni” – idézi az újdonsült Európa-bajnokot a szövetség honlapja.

A junior fiúk +76 kg-os súlycsoportjában Dvorák Ádám walesi és albán kihívót győzött le, a nyolc között azonban kikapott egy román versenyzőtől. A vigaszágon aztán javítotthatott, és előbb jobbnak bizonyult cseh riválisánál, majd a harmadik helyért 1–0-ra győzött a francia Rabie Houllich ellen is, ezzel megszerezte a magyar válogatott harmadik bronzérmét az Eb-n.

„Elmondhatatlanul boldog vagyok, hatalmas öröm ez a számomra. Ez a negyedik világversenyem, közte a harmadik Európa-bajnokságom, és az eddigi legjobb eredményem hetedik hely volt. Mindenképpen érmet szerettem volna, az volt a cél. Úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy, milyen színű, de érem legyen. És sikerült is. Nagyon boldog vagyok. Teljesen más volt itt versenyezni, mint bárhol máshol. Annyira jó volt a hangulat és az, hogy ennyi ember szurkolt nekünk” – mondta Dvorák Ádám.

Közel állt az éremhez csapat formagyakorlatban mindkét magyar együttes is. A Bán Dominik, Csicsay Gergely és Mérő Bálint összeállítású fiú csapat és a Kiss Zsófia, Kovács Dominika és Tóth Vanda alkotta lány hármas is eljutott a bronzmérkőzésig, ám végül mindkét együttes ötödik lett.

A hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján az U21-esek küzdelmeit rendezik meg.

További korosztályos hírek KARATÉBAN [3] a sportági aloldalunkon.