UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-10 10:42

Labdarúgás: füves pályán készül külföldön az U17-es leányválogatott

A Schumi Dorottya vezette leány U17-es labdarúgó-válogatott füves pályán, kiváló körülmények között, erős riválisok ellen készülhet a márciusi elitkörre a spanyolországi San Pedro del Pinatarban.

Csehországgal és Belgiummal mérkőzik, majd helyosztót is játszik a spanyolországi MIMA-kupán az U17-es leányválogatott. Schumi Dorottya szövetségi edző szerint minden igényt kielégítő körülmények között.

U17-es leányválogatottunk a spanyolországi San Pedro del Pinatarban készül a márciusi elitkörre Forrás: MLSZ
U17-es leányválogatottunk a spanyolországi San Pedro del Pinatarban készül a márciusi elitkörre Forrás: MLSZ
„Nagyon jó, hogy füves pályán készülhetünk, ezt az otthoni körülmények még nem teszik lehetővé. Erős mezőnyben fogunk szerepelni, ami jó alapot ad a márciusi elitkörre – mondja az mlsz.hu-nak. – Tudjuk, mindkét csapat erősebb a miénknél, éppen ezért lesznek hasznosak számunkra az összecsapások. Visszanyúlunk azokhoz a taktikai elemekhez, amik működtek ősszel a minitornán, de azóta sok idő eltelt és eddig csak egyszer, Telkiben találkoztunk" – utal a szövetségi edző a szombathelyi, veretlenül megvívott Eb-selejtezőkre. A válogatott február 11-én, 12-én és 15-én lép pályára. Nem lesz könnyű két egymást követő napon is játszani, ám Schumi egyik fontos célja a tornán, hogy mindenkinek lehetőséget adjon, így lesz alkalma rotálni. „Két új lány csatlakozott hozzánk, a középpályás Mayer Zsófia az MTK-ból és a támadó Sipőcz Virág a Puskás Akadémiából. Bízom benne, hogy a játékukkal hozzá tudnak járulni a csapat teljesítményéhez és ezzel meggyőznek, hogy az elitkörben is lehet rájuk számítani" – tette hozzá zárásul Schumi Dorottya.

AZ U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Borók Dorina (ETO FC Győr), Török Noémi (Astra-ALEF HFC) Védők: Vida Boglárka (ETO FC Győr), Németh Diána (Ferencvárosi TC), Sain Anna (MTK Hungária FC), Székely Zsuzsanna (MOL Fehérvár FC), Benke Dorka (MTK Hungária FC), Vigh Patrícia (Szent Mihály FC) Középpályások: Siber Glória (Wimbledon AFC), Siber Szófia (Wimbledon AFC), Mészáros Cecília (Ferencvárosi TC), Bokor Blanka (MTK Hungária FC), Antalicz Alexandra (Ferencvárosi TC), Lovász Emma (Puskás Akadémia FC), Csizmadia Zsófia (Veszprémi FC USE), Savanya Csilla (Szent Mihály FC), Mayer Zsófia (MTK Hungária FC) Támadók: Sali Rebeka (ETO FC Győr), Pápai Emőke (MTK Hungária FC), Sipőcz Virág (Puskás Akadémia FC)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.