- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Így lettünk bajnokok – a klasszisaink fiatalkoráról szóló portrékötet bemutatója Hódmezővásárhelyen

igy_lettunk_banner__szovetseg_fb-01 (1) [1]A hódmezővásárhelyi konferencián Kudarctűrés, sikerkezelés címmel előadást tart dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia tanszékének vezetője, valamint dr. Vízi András gyermektraumatológus a leggyakoribb sportsérüléstípusokról és azok kezelési lehetőségeiről is. Ugyancsak ott lesz a fellépők között Vadkerti Attila korábbi válogatott kézilabdázó, továbbá Kudella Panna juniorválogatott vízilabdázó és Kovács Pál ökölvívó. A program az Így lettünk bajnokok című, nemrégiben megjelent, sajátos szemszögből megírt portrékötetről szóló beszélgetéssel kezdődik, a két szerző, Bruckner Gábor és Gy. Szabó Csilla (a további alkotók: Ballai Attila és Török László), valamint a sportlövő Péni István részvételével.

Hódmező [2]A jelen 30 hazai klasszis sportolójának történetét feldolgozó, 372 oldalas, exkluzív kiállítású könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy miképpen csinálták, milyenek voltak gyerekként azok, akiknek végül bejött a sportkarrier, vagyis eljutottak a világhírig? Az egyes sportágak ikonjainak olvasmányos sztorijai tanulságok sorával szolgálnak a mai fiatal sportolóknak, azok edzőinek, szüleinek, hiszen az írásokból kiderül: bár a világsikerekig sokféle út vezet, az akaratnak, a kitartásnak, a jó és rossz döntéseknek, a hibák beismerésének, a változtatni tudás képességének, a közvetlen környezetnek egyenként is meghatározó szerepe lehet a cél elérésében.

A kötet a konferencia helyszínén (Szent István Általános Iskola, Hódmezővásárhely, Szent István u.75.) az 5990 forintos bolti ár helyett 5000 forintért lesz megvásárolható.