- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Az összetartás a kulcs

A junior párbajtőröző fiúk élvonala gyakorlatilag teljesen kicserélődött a korosztályváltás után, mivel olyan klasszisok „öregedtek ki”, mint Andrásfi Tibor, Nagy Dávid vagy Koch Máté. A srácok kvalitásairól mindent elmond, hogy csapatban sorozatban kétszer ünnepelhettek világbajnoki címet…

A belgrádi junior-világkupaversenyen aranyérmes párbajtőrcsapat; Galli Zsolt edzővel és Eitner Kinga vezetőedzővel Forrás: hunfencing.hu [1]

A belgrádi junior-világkupaversenyen aranyérmes párbajtőrcsapat; Galli Zsolt edzővel és Eitner Kinga vezetőedzővel  •  Forrás: hunfencing.hu

„Az első világkupaverseny Lettországban lesz november elején. Bízom benne, hogy ütőképesek leszünk. Ugyanazokat az eredményeket nem lehet várni, mint tavaly, de úgy vélem, jövőre már odaérhetnek a legjobbak közé. A magyar párbajtőriskola mindig a világ élmezőnyéhez tartozott, és ezt ők is megmutathatják” − mondta a szakág korosztályos válogatottjának a vezetőedzője, Eitner Kinga honlapunknak szeptemberben, a második Magyar-kupa-fordulót követően.

A kép azóta letisztult. Habár egyetlen érmet sem nyertek egyéniben a srácok, csapatban bravúraranyat szereztek a belgrádi világkupa-viadalon, ezzel megtartották a világranglistavezető pozíciót. Nemrégiben az is kiderült, ki az a négy srác, aki hazánkat képviselheti a február 27-én, Porecben rajtoló junior Európa-bajnokságon:

„Mindahány erőpróbán más-más egységet próbáltunk ki. Szerbiában álltak fel először ilyen összeállításban, és bejött. Hamilton-Meike Jonathán, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán és Ujvári András utasított maga mögé mindenkit. Minden szempontból szükségük volt erre a győzelemre; legfőképpen a lajstromon való helyezésük miatt, de persze az önbizalmuknak is jót tett. Ők négyen harcolták ki egyébként azt is, hogy részt vegyenek a horvátországi kontinenstornán” − meséli Eitner.

Képesek lehetnek a fiúk olyan bravúrokra, amilyeneket Andrásfiék értek el?

„Mindenképpen űrt hagytak maguk mögött, rendszeresen zártak egyéniben is a legjobbak között. Ami biztos: hogy az összetartás, a csapategység az akaraterő megvan az új generációban, és ezt kihasználva érhetnek oda a végén akár az érmes helyezések valamelyikére Porecben. Csapatban elindulunk a hétvégi, bázeli vk-versenyen azért, hogy még jobban összeszokjanak, és megőrizzük a helyezésünket a világranglistán.”

Érdekesség, hogy a korosztályos magyar lajstromon negyedik Ujvári és a nyolcadik Nagy Marcell között csupán 470 pont különbség alakult ki:

„Nagyon szoros volt a csata a válogatottságért, és nagyjából azonos szintet is képviselnek a fiúk. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a legjobbak kerültek az együttesbe; olyanok, akik technikailag valamelyest a többiek felett járnak. Bízom bennük, és abban, hogy a lehető legtöbbet kihozzák magukból Horvátországban.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.