UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-02-22 20:18

Kézilabda: Bajus Brunó (18) újra megvillant a Szegedben, négy gólt tett hozzá a kiütéses sikerhez

Ismét nagyot játszott a világklasszisok között a MOL-Pick Szeged 18 éves balszélsője, Bajus Brunó, aki négy góllal vette ki a részét csapata tizennyolc gólos sikeréből a Váci KSE otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.

November végén mutatkozott be a nagyközönségnek a MOL-Pick Szeged 18 éves kézilabdázója, Bajus Brunó. Az egykori Tisza-parti közönségkedvenc, Bajusz Sándor fia akkor a Celje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozón szerzett pazar gólt a balszélről.

A 18 éves Bajus Bruno négy gólt lőtt a Vác ellen Forrás: MOL-Pick Szeged
A 18 éves Bajus Bruno négy gólt lőtt a Vác ellen Forrás: MOL-Pick Szeged
A többnyire az NB I/B-s Algyőben szereplő juniorválogatott játékos azóta is kapott időnként lehetőséget a nagycsapatban, de rendszeresen egyelőre nem szerepel a BL négyes döntőjére hajtó gárdában. A csapat szombati, váci bajnokiján azonban újra bizalmat kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől, amit kiváló játékkal hálált meg. A fiatal balszélső az izlandi Stefan Sigurmansson cseréjeként huszonöt percet töltött a pályán a Váci KSE otthonában 46–28-ra megnyert mérkőzésen, négy gólt szerzett, ebből egyszer hétméteresből volt eredményes. A mostani néggyel csaknem megduplázta eddigi termésének a számát az évadban, most tart tíz találatnál. A szombati játéknapon három mérkőzést rendeztek a női NB I-ben is. A fiatalok közül ezúttal a Kisvárda NEKÁ-ból érkezett kölcsönjátékosa, Szabó Nina emelkedett ki, hat gólt lőtt, miközben csapata roppant fontos győzelmet (31–26) és két pontot gyűjtött be a Szent István SE vendégeként. Az NB I mostani évadában a fiúk között Bognár Alex (FTC, 46 gól), a lányok mezőnyében – a góllövőlistán második helyen álló – Kácsor Gréta (Váci NKSE, 123) a legeredményesebb utánpótláskorú játékos. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.