UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-02-23 15:17

Kosárlabda: az Alba Fehérvárba vezethet a tatabányai iskolások útja

Tovább bővül az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának utánpótlásbázisa, a klub most a tatabányai a Széchenyi TSE-Medvékkel kötött egyezséget azzal a céllal, hogy az ígéretes helyi a fiatalok a későbbiekben az első osztályban is bemutatkozhassanak.

Együttműködésre lép az Alba Fehérvár és a Széchenyi TSE-Medvék kosárlabdacsapata, ezáltal a Bárdos László Gimnázium – hangzott el a tatabányai iskolában tartott sajtótájékoztatón. Az székesfehérvári klub szakmai programjában már több partner­intézmény szerepel, a tatabányai lesz a nyolcadik, amellyel együttműködik az akadémia.

Forrás: albakosar.hu
Forrás: albakosar.hu
A cél, hogy a tehetséges helyi játékosok az ország egyik legjobb kosárlabda-akadémiájának kötelékébe kerüljenek, felnőtt korba lépve pedig akár az első osztályban, akár a válogatottban is bemutatkozhassanak – számol be a kemma.hu és megemlíti, a Bárdosban a tao-beruházásoknak köszönhetően több új palánk és eredményjelző is épülhet. Farkas Sándor, az Alba Fehérvár utánpótlás-igazgatója közölte, a beruházások hetven százalékát a klub, harminc százalékát pedig Tatabánya városa fizeti. Pleier Tamás, a Bárdos László Gimnázium igazgatója örömét fejezte ki, hogy neves és szakmailag felkészült klubbal jutott egyezségre az intézmény, továbbá a Széchenyi TSE-Medvék vezetőedzője, Varga Zoltán is nagy lehetőséget lát az együttműködésben. „Három csapatot indítunk, melyek az U11-es, U12-es és U14-es bajnokságban szerepelnek, az első két korosztályban fiúk és lányok vegyesen játszanak, a legidősebbeknél fiúk alkotják a gárdát, mindegyik csapatot én irányítom – idézi az edzőt a fehérvári csapat honlapja. – A Széchenyi TE számára komoly, minőségi előre lépési lehetőséget jelent az együttműködés az Albával. Nálunk adott a gyerekek létszáma, a pálya, az infrastrukturális hátteret a Bárdos Gimnázium biztosítja. A tatabányai sportélethez szervesen kapcsolódunk, a helyi gyerekek tehetségesek, az Alba neve pedig jól cseng nem csak Fehérváron és a mi megyénkben, hanem az egész országban. Ebből valami nagyon jó is kisülhet. Nálunk évtizedeken át a futball volt a legsikeresebb, az utóbbi években a vízilabda, de legfőképpen a férfi kézilabda: az ország harmadik legjobb csapatával rendelkezik városunk. Ettől függetlenül a kosárlabda utánpótlásának is jut hely a palettán.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.