- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Légpuska: hatalmasat fordítva lett junior Európa-bajnok a Mészáros Eszter, Pekler Zalán vegyes csapat

Mire elkezdődtek a junior légpisztolyosok versenyei a lengyelországi Wroclawban zajló 10 méteres Európa-bajnokság második napján, addigra már biztossá vált, hogy a légpuskások a tegnapi Hammerl Soma-arany és Mészáros Eszter-bronz [1]után újabb éremmel bővítik kollekciójukat, hiszen a szerdai vegyes csapatok viadalán a 20 éves Pekler Zalán és a 17 éves Mészáros Eszter fináléba jutott.

Pekler Zalán és Mészáros Eszter junior Európa-bajnok lett Wroclawban Forrás: MSSZ [2]

Pekler Zalán és Mészáros Eszter junior Európa-bajnok lett Wroclawban  •  Forrás: MSSZ

A nemrégiben felnőttvilágcsúcsnál is jobb eredményt elérő Pekler kedden némi meglepetésre huszonhetedikként végzett az alapversenyben, szerdán azonban a mezőny fölé nőtt teljesítményével, a már tavaly olimpiai kvótát szerző Mészáros pedig megtartotta kitűnő formáját.

A fiatalok a selejtezőben és az elődöntőben külön-külön is a legjobb eredményeket produkálták, így nem volt kérdés, hogy részt vesznek az aranycsatában, amelyben a Tatjana Harkova, Grigorij Shamakov orosz duó várt rájuk.

A hatalmas izgalmakat hozó utolsó mérkőzés végén a magyar fiatalok örülhettek, pedig sokáig nem nekik állt a zászló.

„Az egész napot jól kezdtük, hiszen gyönyörű eredményekkel nyertük meg mindkét kvalifikációs versenyt – nyilatkozta Pekler Zalán honlapunknak. – Az első fordulóban 630.1 kört értünk el, ami hatalmas eredmény, így magabiztosan léptünk lőállásba a döntőben. Az viszont nem indult a legjobban, 8–0-ra vezetett az ellenfél, ekkor Szucsák László időt kért – számunkra a legjobbkor. Úgy érzem, ez törte meg az oroszok lendületét, mi is összekaptuk magunkat és bár az utolsó lövéskor vezettünk először a meccsen, megnyertük. Tegnap nagy csalódás ért az egyéni küzdelmek során, úgy gondolom, túl nagy terhet raktam a saját vállamra. A két verseny között rengeteget gondolkodtam azon, mit változtassak. Próbáltam feldolgozni, ami történt. Szerencsére sikerült. Most már nagy az öröm!”

A döntőt végül 16–14-re nyerték Peklerék, a harmadik helyet a szintén orosz Derevjagina, Vasziljev kettős szerezte meg, Gáspár Lalita és Török Ferenc párosa a 20. helyen végzett.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN [3]a sportági aloldalunkon.