UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-27 13:49

Jégkorong: óriási motivációt jelent a szlovák Extraligás felnőttcsapat a MAC-os fiataloknak

A MAC Budapest együttese nyerte az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságot. Az aranyérmes együttest a hazai bajnokság középszakaszának két rangadója között látogattuk meg, a játékosok beszéltek a közelmúltbeli sikerről és a Szlovákiában szereplő felnőttcsapatról is.

Évek óta a székesfehérvári Ocskay-akadémia és a MAC Budapest vetélkedéséről szólnak a korosztályos bajnokságok, évjárattól függetlenül, túlnyomó többségben e két csapat játssza a döntőt. Az első idei csörtét a fővárosiak nyerték, méghozzá nem itthon, hanem az osztrák bázisú U20-as ligában az EBYSL-ben.

A MAC lett az EBYSL bajnoka Forrás: erstebankliga.at
A MAC lett az EBYSL bajnoka Forrás: erstebankliga.at
A salzburgi négyes döntőben mindhárom meccsüket (Okanagan HC, Steiermark, Fehérvár) megnyerték a fiúk, így vitán felül megérdemelten hozhatták haza a serleget. A párhuzamosan zajló hazai bajnokság középszakaszában is a csúcsra tör az együttes, amelyhez két rangadó között ugrottunk be a Tüskecsarnokba. „Biztosan sokáig csodálatos emlék marad, mert amióta játszom, szinte mindig a Fehérvárral vívtuk a döntőt ezzel a korosztállyal, de még sosem tudtunk győzni – emlékezett vissza a MAC 19 éves csatára, Tóth András. – Most végre sikerült, ráadásul öt-eggyel. Azt hiszem, sosem felejtem el azt a napot.” Az EBYSL az idén a szokottnál korábban ért véget, ez a megváltozott lebonyolítási formának köszönhető, így egy-egy meccsnek sokkal nagyobb jelentősége volt. „Három négycsapatos tornán vettünk részt, amelyből természetesen az utolsó, a négyes döntő volt a legnehezebb – mondta már a csapat vezetőedzője, Bedő Botond. – Tavaly még rendes bajnoki, aztán playoff-szisztéma szerint zajlottak a küzdelmek, ezt változtatták meg. Vannak előnyei és hátrányai is. Büszke vagyok a csapatomra, amiért ilyen jól megoldotta a feladatot.” Az U20-as, vagyis juniorkorosztály korban a legközelebb áll a szlovák Extraligában szereplő felnőttgárdához, nem csoda, hogy ez a fiatalokat még keményebb munkára sarkallja. „Amikor nincsenek elegen, gyakran engem hívnak fel edzésre a nagyok közé, ami már önmagában nagy megtiszteltetés – mondja a bajnokcsapat 18 éves kapusa, Farkas Roland. – A legnagyobb különbség, hogy sokkal nagyobb a tempó, gyorsabban jönnek a lövések, de idővel meg lehet szokni és akkor megjön a magabiztosság is. Nagy célom, hogy egyszer bekerüljek a felnőttcsapatba.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.