- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sportlövészet: junior Európa-bajnok a fiú légpuskacsapat

Hammerl, Török és Pekler junior Európa-bajnok hármasa Forrás: MSSZ [1]

Hammerl, Török és Pekler junior Európa-bajnok hármasa  •  Forrás: MSSZ

A sportlövők Wroclawban zajló 10 méteres junior Európa-bajnokságának zárónapján a légpisztolyos és a légpuskás csapatversenyekre került sor. Magyar szempontból örömteli, hogy mind a négy trió kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, így az utolsó napon is volt miért és kiért szurkolni. Az biztos, már a csütörtöki viadal előtt sem lehetett hiányérzete a magyaroknak, légpuskában Hammerl Soma egyéni, Pekler Zalán és Mészáros Eszter vegyes csapat aranyérmet nyert, ráadásul Mészáros harmadik lett a leányversenyben.

Hammerl és Pekler mellett az a Török Ferenc szerepelt a fiúk légpuskás hármasában, aki 16 évesen végzett hatodikként az egyéni küzdelmek során, így abszolút esélyesként vágtak neki a fiatalok az utolsó megméretésnek. És ahhoz is méltóan szerepeltek! A középdöntőt magabiztosan, 625.6 körrel megnyerve jutottak az aranycsatába, ahol a franciáknak esélyt sem adva, 17–3-ra győztek, ezzel a magyar küldöttség negyedik érmét (harmadik aranyát!) megszerezve a juniorviadalok során.

A légpuskás lányok Mészáros Eszter, Gáspár Lalita, Horváth Lea felállásban a hetedik helyen végeztek, a légpisztolyosok Varga-Zalay Babett, Komáromi Krisztina Panna, Jákó Miriam összetételben hetedikként zártak, míg itt az Iszprávnik Péter, Joó Attila, Polgár János alkotta triónak a nyolcadik hely jutott.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN [2]a sportági aloldalunkon.