- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: fizetésképtelenné válhat a Csata

A Csata DSE kosárcsapata a leány juniorbajnokság alapszakaszában és rájátszásában sem talált legyőzőre; Bódi Ferenc tanítványai 18 mérkőzést zsinórban megnyerve jutottak a március 12-én kezdődő, négynapos országos döntőbe. Nem meglepő tehát, hogy a vezetőedző, Tursics Sándor aranyérmet remél az együttestől:

Tursics Sándor aggódik, hogy hamarosan nem tudja versenyeztetni a csapatait Forrás: beac.hu [1]

Tursics Sándor aggódik, hogy hamarosan nem tudja versenyeztetni a csapatait  •  Forrás: beac.hu

„A Csatában az a megszokott, hogy a torna előtt egy héttel kikérjük a gyerekeket az iskolából, és összetartást szervezünk. A lányok ebben a korosztályban már fel tudják mérni, milyen távlatokban gondolkozhatnak a kosárlabdában. Problémát jelent minden évben, hogy közlik: felhagynak a sporttal vagy visszavesznek az edzésmunkából.”

Egyelőre nem tudni, melyik klub adhat otthont a finélának, az azonban biztos, hogy a Csata erre nem pályázik:

„Ennél jóval nagyobb gondokkal kell most szembenéznünk. Decemberben ugyanis nem érkezett meg az éves költségvetésünkre szánt tao-támogatás, így újra kell tárgyalnunk mindent. A tartalékaink a végét járják, képtelenek voltunk kifizetni a nemrégiben felújított Csata utcai Sportcsarnok bérleti díját, már felszólítólevelet is kaptunk. Ha nagyon rövid időn belül nem oldódik meg a probléma, nem tudom versenyeztetni az alakulatokat egyik bajnokságban sem” − mondja honlapunknak a vezető.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.