UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-02-29 13:04

Asztalitenisz: András Csaba duplázott az U21-es országos bajnokságon

Véget ért a Kecskeméten zajló összevont asztalitenisz országos bajnokság újonc- és U21-es versenye. A még ifikorú András Csaba volt az egyetlen duplázó: a nagyobbak között nyert egyesben és párosban is.

András Csaba duplázott az országos bajnokságon
András Csaba duplázott az országos bajnokságon
Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban zajlik az összevont asztalitenisz országos bajnokság, amelynek pénteki versenynapján az újoncok és az U21-esek bizonyítottak. A nagyobbak között, fiú egyesben magabiztosan aratott diadalt a még ifikorú András Csaba. Csak a negyeddöntőben szorongatták meg: Molnár Istvánnal játszott 3:2-t − az többi mérkőzést (a Juhász Patrik elleni döntőt is) simán, 3:0-ra hozta. Csaba egyébként duplázott, hiszen Both Olivérrel párosban is a dobogó legfelső fokára állt. Hasonlóan könnyed diadalt aratott Kizakisz Georgiosz Nikolaosz az U13-asok között. A Yorgos SE játékosa minden meccsét 3:0-ra nyerte − kivéve a Varga Botonddal szembeni elődöntőt (3:1). Az U11-es Gergely Márkkal csak Fegyver Zsombor vette fel komolyan a kesztyűt, végül előbbi lett a bajnok (3:2). Ugyanebben a korosztályban, a lányok között Barcsai Sophie nyert. Az U12-es Lovas Csongor könnyed sikert ért el a Poór Balázs elleni aranycsatában (3:0). Nagyot küzdött Molnár Liza (U12) Szuhanyik Grétával, ám 3:2-re győzött. Ami Molnár Kedrát illeti: az U13-asok mezőnyét utasította maga mögé, miután az első helyért Müller Evelinnel szemben is nyert. Az U21-es Fehér Orsolya minden párharcát 3:0-ra húzta be − egészen a fináléig, amelyben 3:1-re bizonyult jobbnak Fejős Annánál.

A bajnokok U11 Fiú egyes: Gergely Márk (Szombathelyi AK) Leány egyes: Barcsai Sophie (Statisztika) U12 Fiú egyes: Lovas Csongor (Városi SE Dunakeszi) Leány egyes: Molnár Liza (Szombathelyi AK) U13 Fiú egyes: Kizakisz Georgiosz Nikolaosz (Yorgos SE) Leány egyes: Molnár Kendra Míra (Statisztika) U21 Férfi egyes: András Csaba (TTC RS Fulda-Maberzell) Férfi páros: András Csaba és Both Olivér (TTC RS Fulda-Maberzell és 1. FSV Mainz 05) Női egyes: Fehér Orsolya (Girbau Vic TT) Női páros: Füle Kata és Harasztovich Fanni (Kecskeméti Spartacus SK és DJK SB Landshut) Vegyes páros: Ócsai Máté és Dari Helga (Ceglédi VSE és Statisztika)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.