UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-03 19:20

Kézilabda: fölényesen győztek a junior fiúk Mezőkövesden

Felkészülési mérkőzést játszott a férfi junior kézilabda-válogatott az első osztályú Mezőkövesdi KC ellen. A találkozót tizenöt góllal nyerték a fiatalok, Sótonyi László szövetségi edző elégedett volt a látottakkal.

A férfi junior kézilabda-válogatott már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, az NB I-ben a 12. helyén álló Mezőkövesd elleni kedd esti felkészülési meccsen. Az 5-1-es villámrajt után nem eresztették a kezükből az előnyt a fiatalok, a szünetben öt góllal vezettek.

Hasznos mérkőzésen nyert a juniorválogatot Mezőkövesden Fotó: Solymos Ákos
Hasznos mérkőzésen nyert a juniorválogatot Mezőkövesden Fotó: Solymos Ákos
A folytatásban teljesen állva hagyták az ellenfelüket Bognár Alexék, a 43. percben már tíz góllal vezettek. De az utolsó pillanatig nem eresztett le a csapat, Sótonyi László együttese 42-27-es sikert ünnepelhetett a végén. A szövetségi edző így értékelte a látottakat az Utanpotlassport.hu-nak: „A mai mérkőzés azt a célt szolgálta, hogy a keret tudjon együtt készülni, megtalálhassuk még azokat az embereket, akikre számíthatunk majd a tétmérkőzéseken. Messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni belőle, de ezt a célt tökéletesen elértük. Két napot együtt tudtunk lenni, a taktikai elemeket mérkőzésen, éles ellenfél ellen gyakorolhattuk. Mindenki jól dolgozott, tette a dolgát, azt csinálta ami a feladata. Megvan a játékrendszerünk, amin belül gondolkoznunk, ezt próbáltuk csiszolni.” A férfi juniorválogatott legközelebb az áprilisi válogatott héten készül együtt. Három napon át a felnőtt nemzeti együttessel gyakorolnak, majd Németországba utaznak, ahol a német korosztályos válogatottal játszanak felkészülési mérkőzést.

Felkészülési mérkőzés FÉRFI JUNIOR VÁLOGATOTT-MEZŐKÖVESDI KC 42-27 (21-16)  Mezőkövesd, játékvezetők: Fekete, Tóth. FÉRFI JUNIOR VÁLOGATOTT: Nagy [K] , Podoba [K] , Bajus 2, Bazsó 1, Bognár 9 (1), Burony 2, Dobi 2, Draskovics 6, Határ, Holdosi 3, Hornyák 6 (5), Ilic 3, Melnyicsuk 2, Szepesi 1, Vajda 5. Edző: Sótonyi László. MEZŐKÖVESDI KC: Mojsilov [K] , Pásztor [K] , Csörgő 1, Dávid 4, Dócs, Gulácsi 1, Halilbegovic, Horváth 6 (1), Jancsó 4, Kovács, Menyhárt, Radnic 2, Stankovic 5, Szabó 4, Szöllősi. Edző: Buday Dániel. Kiállítások: 4, ill. 8. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/1.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.