UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-04 16:22

Kézilabda: két juniorkorú játékos, Bodor Márk és Kecskés Dániel is belekóstolt a felnőttválogatottba

A hét elején a felnőtt kézilabda-válogatottal készült két juniorkorú játékos, a 20 éves Bodor Márk és a 18 esztendős Kecskés Dániel. Az újoncokkal a kétnapos összetartás tapasztalatairól és a jövőjükről beszélgettünk.

Két extra napot töltött edzőtáborban a férfi kézilabda-válogatott Budaörsön, a hét eleji összetartásra két utánpótláskorú játékos is meghívót kapott.

Kecskés Dánielt (balra) és Bodor Márkot először hívták meg a nagyválogatottba
Kecskés Dánielt (balra) és Bodor Márkot először hívták meg a nagyválogatottba
A 20 éves Bodor Márk először került be a magyar nemzeti együttesbe, hiszen korábban a korosztályos válogatottban sem szerepelt, legalábbis a magyarban nem. A székelyudvarhelyi nevelésű balátlövő legutóbb 2017-ben játszott a románok ifjúsági együttesében, azóta megjárta a Barcelona utánpótlását, a nyár óta pedig a Telekom Veszprémet erősíti. „Nagyon örültem a lehetőségnek, hasznos két nap volt – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak Bodor. – Sokat tanultam Gulyás István szövetségi kapitánytól és az NB I-ben szereplő csapattársaktól. Ez az összetartás arról szólt, hogy azok a játékosok is megtanulják a válogatott koncepcióját, akik korábban nem szerepeltek, de a közeli vagy távoli jövőben számítanak rájuk.” A fiatal átlövő – mivel korábban más ország válogatottjában szerepelt már az utánpótlásban – a juniorválogatottban nem vethető be, ám a felnőttek között még nem tett le a bemutatkozásról, sőt… „Fizikumban, valamint az agresszivitás és önbizalom terén még sokat kell fejlődnöm, az biztos. Húszéves játékosként természetesen örülök neki, hogy egyre több lehetőséget kapnak a fiatalok a válogatottban, a januári Eb pedig megmutatta, tényleg lehet számítani rájuk. Szeretném, ha egyszer én is oda tudnék kerülni.” Nem volt ismeretlen a magyar válogatott mez a 18 éves Kecskés Dánielnek, akit az augusztusi ifjúsági világbajnokságon a torna All Star-csapatába választottak (a magyar válogatott pedig történelmi sikert ért el, ötödik lett). A felnőttek között azonban ő is először szagolhatott bele a levegőbe. „Először is remekül éreztem magamat az edzőtáborban, jó volt nálam tapasztalt játékosokat figyelni, és tőlük tanulni – mondta a NEKA jobbszélsője. – Megismertem bizonyos NB I-es rutinokat, amit az utánpótlásban még nem vesznek annyira komolyan, de a felnőttek között már igen. Összességében jó visszajelzéseket kaptam az edzőktől és a csapattársaktól is, jó két nap volt.” A jelenleg az NB I/B-ben edződő játékos tudja, ahhoz hogy a jövőben a felnőttválogatottban is számoljanak vele, klubszinten ugrania kell egy lépcsőfokot. „A hét elején világossá vált számomra, hogy a jövőben még keményebben és még többet kell edzenem, valamint fizikailag és technikailag is fejlődnöm kell. A következő idényben szeretnék már az NB I-ben játszani vagy esetleg külföldre igazolni, hogy tovább tudjak épülni.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.