UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-03-07 17:03

Kosárlabda: az U17-es lányok a nyolcadik helyen állnak a világranglistán

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta az U17-es lányok világranglistáját, amelyen hat helyet javítottak a magyarok, jelenleg a nyolcadikok.

Az U18-as Eb ezüstérmes leánycsapat Forrás: FIBA
Az U18-as Eb ezüstérmes leánycsapat Forrás: FIBA
A FIBA az U17-es leány kosárlabda-világbajnokság sorsolása után (a magyar válogatott nem kvalifikálta magát a tornára − a szerk.) nyilvánosságra hozta a 2019-es eredményekkel frissített korosztályos világranglistát. A magyarok hat helyet javítottak a lajstromon, jelenleg a nyolcadik pozíción tanyáznak − írja a wbasket.hu. A két évvel ezelőtti U17-es vb-n a Völgyi Péter vezette alakulat a negyedik helyen zárt, majd − két kosaras kivételével − ugyanabban az összetételben a harmadik helyen zárták az U18-as Európa-bajnokságot. A lányok egy helyet javítottak 2019-ben: ezüstérmesek lettek a szarajevói Eb-n, nem sokkal később pedig − ugyanez a csapat − a tizedik helyen végzett a bangkoki U19-es világbajnokságon. A Pécsett jelenleg is zajló női Magyar-kupa végjátékának az elődöntőjében egyébként köszöntötték az Eb-ezüstérmes együttest pénteken.

A keret tagjai Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.