UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-09 13:45

Kézilabda: az új akadémián építené a jövőjét a DVSC

A DVSC is a kiemelt kézilabda-akadémiák közé került az év eleji kormányrendelet értelmében, a hajdúsági klub ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.

A DVSC-ben folyó utánpótlás-nevelő munka eredményeként Debrecen is bekerült az év eleji kormányrendelet által meghatározott akadémiai rendszerbe. A hajdúsági klub a napokban sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között az utánpótlásról is szó esett.

Debrecenben folyamatosan fejlődik a kézilabda, amelynek az alapja lehet az új akadémia Forrás: DVSC Kézilabda
Debrecenben folyamatosan fejlődik a kézilabda, amelynek az alapja lehet az új akadémia Forrás: DVSC Kézilabda
„A már működő koedukált Nemzeti Kézilabda Akadémia mellett területi alapon, három helyen létesül női akadémia, Budapesten, Győrben és Debrecenbenmondta Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – Debrecenben a DVSC Kézilabda Kft.-t kérték fel a feladatra, s első lépésben úgynevezett hármas típusú, azaz csak szakmai feladatokat ellátó akadémia indul. Célunk, hogy olyan elitképzést valósítsunk meg, hogy Kelet-Magyarország kiemelkedő központja legyen az akadémia, amely a 15-19 éves korosztály képzésével foglakozik majd. Fontos lesz az együttműködés a Debreceni Sportcentrummal, illetve a térség bázisaival. Március 19-én a Hódos Csarnokban tartjuk az első akadémiai kiválasztót, amelyen célzottan olyan játékosokat keresünk, akik részt vehetnek a minőségi képzésben.” Az eseményen megjelent a város polgármestere, Dr. Papp László is, aki elismeréssel beszélt a klub eredményeiről. „A város pozíciói rendkívüli mértékben megerősödnek, hiszen labdarúgásban és kosárlabdában is hasonló akadémia került a városba. Megvan a megfelelő forrás és infrastruktúra, hogy a legmagasabb szinten végezhessük az utánpótlásképzést Debrecenben, ahol jelenleg is 350 lány kézilabdázik. Első körben a saját tehetségekre kell alapozni, de fel kell építeni azt a rendszert, amely debreceni és magyar kézilabda számára ad tehetségeket. A Hódos Csarnok kapacitásának bővítésével még optimálisabb lehet a helyezet, ehhez a TAO-pályázaton nyert pénz mellett a város biztosítja az önrészt. A kézilabda jelenleg Debrecenben a legsikeresebb sportág, amely jó irányba halad.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.