- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Sznúker: a 13 éves Révész Bulcsú a legjobb nyolcba verekedte magát a portugáliai U18-as Európa-bajnokságon

A 13 éves Révész Bulcsú a negyeddöntőig menetelt a portugáliai U18-as Eb-n Fotó: Császár Márta/Facebook [1]

A 13 éves Révész Bulcsú a negyeddöntőig menetelt a portugáliai U18-as Eb-n  •  Fotó: Császár Márta/Facebook

Remek teljesítményt nyújtottak a magyar srácok a portugáliai Albufeirában rendezett U18-as sznúker Európa-bajnokságon. A piros-fehér-zöld színeket ezúttal két fiatalember, Révész Bulcsú és Horváth Attila képviselte. Előbbi ismét nem akármilyen menetelést produkált: a csoportból első helyen, frame-vesztés nélkül jutott tovább, majd meg sem állt a negyeddöntőig. A tavaly Oroszországban U16-os világbajnoki ezüstérmet nyert fiú óriási csatát vívott a legjobb 32 között, elvégre csak döntő frame-ben sikerült legyűrnie a szintén 13 éves ír Leone Crowley-t (3:2). Aztán a 16 esztendős litván Nikita Kolpacenko ellen 3:1-re győzedelmeskedett, s így bejutott a legjobb nyolc versenyző közé. A negyeddöntőben aztán kissé elfogyott Bulcsú lendülete, jóllehet, a 18 éves brit Connor Benzey bivalyerős riválisnak bizonyult, 4:1-re ki is ütötte a Magyarországon már szinte minden címet elhódított fiút.

A portugáliai kontinensviadal másik magyar reménységéről, Horváth Attiláról se feledkezzünk meg, aki a csoportból a második helyen jutott tovább, majd a legjobb 32 között 3:0-ra kikapott a 18 éves skót Dean Youngtól.

Érdekesség, hogy mindkét magyar indul az U21-es kontinenstornán is, Bulcsú ráadásul egy csoportba került az őt kiejtő Connor Benzey-vel, vagyis itt a lehetőség visszavágni!

További korosztályos hírek BILIÁRDBAN [2] a sportági aloldalunkon.