UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-03-12 11:51

Jégkorong: elmarad a Klagenfurt–MAC csata, az osztrák U18-as ligában sem hirdetnek bajnokot

Szerdán jelentették be, hogy nem rendezik meg az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) nagydöntőjét. A Klagenfurt–MAC aranypárharcnak így nem lesz győztese, és nem is hirdetnek bajnokot.

A hét elején még arról számoltunk be, hogy a MAC Budapest ifjúsági együttese a legnagyobb hazai rivális, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia elődöntőbeli legyőzésével bejutott az osztrák bázisú U18-as hokiliga fináléjába.

Nem avatnak bajnokot az EBJL-ben
Nem avatnak bajnokot az EBJL-ben
A fővárosiak egyébként is remek szezon közepén járnak, hiszen az U20-as együttesük február közepén már aranyérmet nyert a „szomszédban”, most az ifjúságiakon (lett volna) a sor. Szerda este érkezett a hír, hogy a szombaton kezdődő Klagenfurt–MAC nagydöntőt nem rendezik meg a koronavírus-járvány előrehaladott terjedése miatt. Hasonlóképpen berekesztették a felnőtt EBEL-t, a szlovák Extraligát és a magyar Erste Ligát. A hazai U21-es bajnokságban szerdán még megrendezték a negyeddöntő első felvonását, ám a hírek ismeretében kétségessé válhat a folytatás. Kangyal Balázs, a MAC trénere még hétfőn az Utanpotlassport.hu-nak elmondta, büszke csapatára az évad során mutatott produkció miatt, és arra, ahogyan megtanultak igazi csapatként dolgozni. Majd kitért az utolsó ausztriai párharcukra is: „Ez a meccs már csak hab a tortán. A klagenfurtiak felfelé lógnak ki az egész liga mezőnyéből, nehéz dolgunk lesz ellenük. Azt várom, hogy a döntőben is hozzuk ki a legjobbunkat, és próbáljunk meglepetést okozni.” A járvány közbeszólt, meglepetés már nem lesz, az EBJL-ben az idén nem hirdetnek bajnokot. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.