UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-03-12 13:46

Röplabda: a magyarok a szerbekkel együtt rendezhetik meg az U16-os leány Európa-bajnokságot

Békéscsaba és Belgrád lenne a két helyszíne a 2023-as U16-os leány röplabda Európa-bajnokságnak – többek között erről a tervről is szól a szerb és a magyar szövetség együttműködési megállapodása.

Belgrádban együttműködési megállapodást írt alá a szerb és a magyar röplabdaszövetség, a szerződéskötés egyik leglényegesebb pontja, hogy a felek együtt pályázzák meg a 2023-as U16-os leány Európa-bajnokság rendezési jogát.

Forrás: hunvolley.hu
Forrás: hunvolley.hu
„Mindkét szövetség profitálni fog ebből az együttműködésből – idézi Zoran Gajicsot, a szerb szövetség elnökét a hunvolley.hu. – A partnerünk egyik fő célja, hogy együtt dolgozzanak edzőinkkel a nemzeti válogatottak nemzetközi versenyekre történő felkészítésekor, elsősorban a fiatalabb korosztályoknál. De a mi klubjaink is profitálnak a magyar klubokkal való kooperációból.” A magyar szövetség elnöke, Kovács Ferenc is nagyszerű lehetőségnek tartja a szerződéskötést. „A szerb szövetség az egyik legjobb a világon, és mi tanulni akarunk tőlük. Mindezt kényelmessé teszi, hogy a két ország szomszédos egymással. Az együttműködés legfontosabb területei az edzőképzés és az utánpótlás” – mondta. Jelenleg a szerbek a címvédői a férfi és a női Európa-bajnokságnak is, az U16-os leány kontinensviadalt a két ország Belgrádban és Békéscsabán rendezné meg 2023-ban. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.