UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2020-03-13 19:12

Az UTE egyetlen szakosztálya sem tart edzéseket, a kosarasok versenyrendszerét felfüggesztették

Az UTE úgy határozott, hogy hétfőtől valamennyi létesítményét bezárja, edzéseket pedig határozatlan ideig egyetlen szakosztályában sem tart a koronavírus-járvány miatt. Az együttesen kívül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is drasztikus lépésre szánta el magát: március 14-én éjféltől − korosztályra való tekintet nélkül − minden versenyrendszerét felfüggeszti.

Az Újpesti Torna Egylet a sportolók, az edzők, a szülők és a hozzátartozók egészségének védelme érdekében, a koronavírus terjedése elleni intézkedésként március 16-tól, vagyis hétfőtől valamennyi létesítményét bezárja, edzéseket pedig határozatlan ideig egyetlen szakosztályában sem tart. „Az intézkedésünk elsőre drasztikusnak tűnhet, de a járványügyi szakemberek szerint jelenleg a közösségi érintkezések korlátozása a leghatékonyabb eszköze a vírus elleni küzdelemnek. Az egészségünk a legnagyobb érték, nincs az verseny vagy bajnokság, amelyért érdemes lenne kockára tenni azt” – mondta Őze István klubigazgató.

Az UTE dzsúdósai is terem nélkül maradtak Forrás: judo.ute.hu
Az UTE dzsúdósai is terem nélkül maradtak Forrás: judo.ute.hu
A kialakult helyzetről megkérdeztük a junior fiú cselgáncsválogatott vezetőedzőjét, egyben az újpestiek edzőjét, Horváth Lászlót: „Borzalmas ez az egész, nem tudunk mit tenni, csak alkalmazkodni. Edzői értekezletet hívunk össze, és átbeszéljük, mit tehetünk a versenyzőkkel, hiszen a munka nem állhat le, ugrásra készen kell lennünk, bármikor újraindulhatnak az erőpróbák. Egyénileg foglalkozhatunk a dzsudokákkal, emellett azt tervezzük, hogy a Margitszigeten tartunk erőnléti tréningeket. Igyekszünk minden lehetőséggel élni, csináljuk tovább a dolgunkat.” Az UTE mellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is drasztikus lépésre szánta el magát. A szervezet a beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján úgy ítélte meg, hogy a járvány miatt hozott kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem oldható meg a sportolók, sportszakemberek védelme. A hunbasket.hu így fogalmaz:  2020. március 14-én éjféltől − korosztályra való tekintet nélkül − minden versenyrendszerünket felfüggesztjük! A honlap kiemeli, hogy a 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést a szövetség elnöksége a március 17-én, 13 órától tartandó rendkívüli ülésén hozza meg.