UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-14 17:23

Kézilabda: nem elég a stabil háttér, újra nagy sikereket érne el az FTC fiatal női csapata

Megerősített kerettel és mindössze egyetlen utánpótláskorú játékossal vág neki a következő évadnak az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. A tervekről a szakosztály ügyvezető igazgatója, Bognár László nyilatkozott.

Nehéz szezon végén jár az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, amely – bár most a koronavírus-járvány miatt valamennyi sorozatot felfüggesztettek – minden jel szerint nem tudja megvalósítani az idei céljait. Vagyis nem végez az első két hely valamelyikén a bajnokságban és biztosan nem jut a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A fővárosi együttes helyzetéről a Nemzeti Sport készített interjút a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatójával, Bognár Lászlóval, aki a klub fiatal játékosaira is kitért.

Háfra Noémiék a következő évadban már igazán nagy sikereket érnének el Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Háfra Noémiék a következő évadban már igazán nagy sikereket érnének el Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
„A következő szezonban is elvárás lesz, hogy odaérjen az együttes itthon az első két hely valamelyikére, sőt, a következő idény kerete arra is alkalmas lenne, hogy a BL-ben négyes döntőbe jusson. Tudjuk, a mostani fiatal játékosoknak már nem lesz elég a stabil háttér, a Fradi-szív, a remek szurkolótábor, szeretnének sikereket is elérni, de hisszük, hogy ez a keret alkalmas rá. Az elveinket nem adjuk fel, akármi történjen, maximum négy légiós lesz a Fradiban, ezen nem változtatunk. De olyan légiósok kellenek, akik hozzásegíthetik a csapatot és fiatal magyar társaikat a sikerhez, az előző nyárig erre nem volt lehetőségünk.” A sportvezető kitért arra is, hogy alighanem egyéves kényszerszünetet tart a Bajnokok Ligájában. Ám azt mondja, emiatt aggodalomra nincsen ok. „Ez nem okoz törést a játékosokban, az újonnan jövőkben sem, mert látják és érzik, hogy az anyagi biztonságon kívül a most kialakított kerettel a sportsikerek terén is perspektívát kínálunk. Lehet, hogy egy évet a BL nélkül kell végigcsinálnunk, de ezt követően talán még erősebben térhetünk vissza az elitsorozatba. Ha végül nem lesz BL-indulás, az jelzésértékű lesz, hogy valamit nem jól csináltunk, ám az összeérési folyamat miatt jól jöhet az újonnan induló Európai Kézilabdaliga. Az új keretünk elég erős lesz ahhoz, hogy akár meg is nyerje a sorozatot. Fontos lenne, hogy végre örömteli, pozitív élményeket éljünk meg és sikereket érjünk el, mert a 2017-es Magyar Kupa-győzelem óta nem volt ebben részünk.” A népligeti klub nemrégiben bejelentette a 2020/21-es évadra szánt végleges keretét, amelyben bár sok a fiatal játékos, a Háfra Noémi-féle junior vb-győztes generációból, de a még valóban utánpótláskorúak közül csupán a 18 éves irányító, Tóth Nikolett szerepel a névsorban. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.