UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-19 19:31

Kézilabda: a szegedi Bajus Brunó (18) törött keze javul, és a távoktatásban sem vall kudarcot

Bajus Brunó, a Szeged és a juniorválogatott 18 éves kézilabdázója a közelmúltban kéztörést szenvedett, de már jobban van. A fiatal balszélső a koronavírus-járvány okozta szünetben sem unatkozik: erőnléti edzőitől és – végzős diákként – az iskolájától is online kapja a feladatokat.

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon mit kezdenek magukkal az utánpótláskorú sportolók a koronavírus-járvány miatt elrendelt meccs- és edzésmentes időszakban? Hogyan tartja formában magát egy kézilabdázó törött kézzel? Nos, a Szeged felnőttcsapatában a jelenlegi szezonban többször is lehetőséget kapott, és Juan Carlos Pastor bizalmával jól sáfárkodott Bajus Brunót nem kell félteni, a 18 éves balszélső nem unatkozik, végzősként jól tudja, nem veheti félvállról a távoktatást. „Nagyon furcsa! De napról napra minden jobban működik. Online felületen zajlik a tanulás, kaptunk egy kódot, ez alapján lépünk be, majd kezdődik a tanulás – avatta be a kulisszatitkokba a pickhandball.hu-t a juniorválogatott játékos. – Szerdán video chaten feleltem, méghozzá németből. Négyes lett, aminek örültem. Úgy izgultam-e mintha a tanteremben feleltem volna? Most is volt bennem némi drukk, még nem kerültem ilyen helyzetbe, éppen ezért dobogott hevesebben a szívem, de a lényeg, hogy jól sikerült a felelet. Jönnek a tesztek, ezeket töltöm ki és küldöm vissza. Nem állt meg az élet a járványtól, pörögnek rendesen a délelőttjeim."

Bajus Brunó (18) a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben, törött kézzel sem unatkozik Forrás: Pick Szeged
Bajus Brunó (18) a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben, törött kézzel sem unatkozik Forrás: Pick Szeged
A Bajnokok Ligájában is bemutatkozott reménység hetekkel ezelőtt a Cegléd elleni ifjúsági bajnokin eltörte a kezét, így jelenleg gipszet hord, de ez egyáltalán nem gátolja abban, hogy kövesse a klub erőnléti edzőinek utasításait. „Jobban vagyok, április 16-án kell visszamennem kontrollra. Szerencsére tudok mozogni, csak emelni nem, így a Bubori Kornél erőnléti edzőtől és Garami Zsolt utánpótlás erőnléti vezetőtől kapott programot rendesen tudom végezni." Hogy miképp dolgoznak a szegedi kézilabdázók a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben, azt Velky Péter, az ifjúsági együttes trénere magyarázta el. „Erőnléti stábunk, Garami Zsolt vezető és csapata, Granyák Dominik és Dénes Gábor otthoni edzésprogramot dolgozott ki. Videóval és pontos leírással állították ezt össze a játékosok számára. Jövő hét péntekig tudják a srácok, hogy mit kell elvégezniük. Kaptak egy edzésnaplót is, amit vezethetnek. Nyilvánvalóan nem kötelezhetünk senkit sem arra, hogy mindent megcsináljon, de a tőlünk telhető legnagyobb segítséget adjuk, hogy edzésben maradjanak a játékosok. Online tartom velük a kapcsolatot, mivel többen is vidékiek, így most ők visszatértek a családi otthonukba. Csak reménykedni tudunk abban, hogy hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba, és újból együtt gyakorolhatunk." További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.