UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-03-21 19:14

Úszás: mobilapplikációval felügyelhetik az utánpótlás-válogatottakat is

A felnőtt- és az utánpótlás úszóválogatott négy helyszínen, 20-30 fős csoportokra bontva készülhet a koronavírus-járvány ideje alatt. A szövetség elnöke, Wladár Sándor beszélt arról a nyilatkozatról, amelyet a sportolóknak alá kell írniuk.

Csütörtökön írtunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt sok más sporteseményhez hasonlóan a Duna Arénába tervezett felnőtt úszó országos bajnokság is elmarad. A szövetség elnöke, Wladár Sándor akkor úgy nyilatkozott, hogyan szeretnék megoldani a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottak felkészülését:

A junior-világbajnok Zombori Gábornak is alkalmazkodnia kell a koronavírus-járvány okozta helyzethez Fotó: Mura László
A junior-világbajnok Zombori Gábornak is alkalmazkodnia kell a koronavírus-járvány okozta helyzethez Fotó: Mura László
„Jól szervezett módon biztosítanunk kell az edzéslehetőséget. A szövetségben azon dolgozunk, hogy négy-öt helyen mostantól központi edzőtáborban dolgozzanak a legjobbak, azzal a rendkívül megkötéssel, hogy az uszodán és a szálláshelyükön kívül sehová nem mehetnek, mindennek megsértése pedig fegyelmi vétségnek minősül.” Pénteken derült ki, hogy az európai szövetség (LEN), a májusi Európa-bajnokságot elhalasztja, ennek okán szólaltatta meg a DIGI Sport híradója a szakembert. Wladár kifejtette, hetvenkilenc magyar úszó és negyvenegy edző arra készül, hogy az eredeti időpontban megtartják a tokiói olimpiát. A válogatottak edzéslehetőségét szigorú feltételek mellett próbálják biztosítani, négy helyszínen 20-30 fős csoportokra bontva. Minden sportolónak és edzőnek olyan nyilatkozatot kell aláírnia, hogy vállalja a körülményeket. „A résztvevő tudomásul veszi, hogy az úszó- és tornatermi edzések milyen kijelölt helyszínen lesznek, és azt is, hogy a tréningek végrehajtásának idején kívül kizárólag a lakóhelyén, vagy a megjelölt címen tartózkodik. Kijelenti, hogy a tömegközlekedést nem használja. Tartózkodik a nyilvános helyek látogatásától, a szoros családtagokon, a csapaton kívül más személyekkel kapcsolatot nem tart. Az a tervünk, hogy mobilapplikációval felügyeljük a sportolókat, nyilván ez nem arról szól, hogy minden lépésüket akarjuk látni, de mégiscsak kell egyfajta ellenőrzés” – magyarázta az elnök. Hozzátette, eddig két helyszíne ismert az edzőtáboroknak, a Duna Aréna és Balatonfűzfő. Kijelentette, nem lesz bentlakás és kijárási tilalom. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.