- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

„Mozogj otthon” – országos programot indít a Magyar Diáksport Szövetség

A „Maradj otthon” rendszeresen hangoztatott üzenetével nem csupán rímelő, hanem azzal össze is kapcsolódó „Mozogj otthon” jelmondattal országos programot indít el április második napján a Magyar Diáksport Szövetség – írja az SzPress Hírszolgálat.

A diáksportszövetség új programjáról Balogh Gábor beszélt Forrás: mdsz.hu [1]

A diáksportszövetség új programjáról Balogh Gábor beszélt  •  Forrás: mdsz.hu

A mindennapos testnevelési órák gyakorlatából kiesett diákoknak igyekeznek olyan mozgásanyagot bemutatni, illetve hozzájuk lelkesítő videóüzeneteket eljuttatni, amelyek a fiatalok számára kapaszkodót jelenthetnek. A feladat nagyságára jellemző, hogy a koronavírus járvány veszélyhelyzetében mintegy 1.2 millió, 6-18 éves diákot kell megszólítaniuk a szöveges-, kép- és videómegosztó csatornák minden lehetséges formáját felhasználva.

 „Jó alapot jelent most a számunkra a 2018-ban útjára indított hosszú távú mozgalmunk, a DO60, amely minden iskoláskorú gyerek és a szüleik számára a napi legalább 60 perces testmozgás szükségességére hívta fel a figyelmet. Álmunkban sem gondoltunk akkor arra, hogy az idei év új kihívás elé állítja az egész világot, és annak részeként a mi szövetségünket is. Magyarország legnagyobb civil szervezetét alkotjuk az ifjúsági és diáksport területén, ezért is kötelességünk, hogy a „Maradj Otthon” olykor szűk keretei között késztessünk minden fiatalt a rendszeres mozgásra. A saját eszközeinkkel kell megakadályoznunk, hogy ne kényelmesedjenek el, mert a távoktatás nem egyszerű feladatának is csak jó erőben tudhatnak megfelelni” – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, sokszoros világbajnok és olimpiai ezüstérmes öttusázó.

A Magyar Diáksport Szövetség az otthoni testmozgás követendő formáit bemutató videóinak elkészítésénél, illetve a változatos alkalmi „tantervében” is számol azzal, hogy a gyerekeknek csak egy része lakik kertes házban, vagy zöld övezetben, jóval többen panelekben, és ott sem mindig tágas lakásokban.

„Tagadhatatlan, hogy a feladatok megoldásnál az esélyek nem azonosak, ezért a mozgásanyagot eleve így állítottuk össze – folytatta Balogh. Van olyan gyakorlat, amit egyedül is el lehet végezni, másoknál a gyerekek és a szülők egymás mellett, egymást bíztatva teljesíthetik a napi feladatokat. A kísérőanyagokban olyan ismert személyek szólalnak majd meg és igyekeznek példát mutatni, mint például Béres Alexandra fitneszedző, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kiss Gergely és, Kovács Kokó István olimpiai bajnok, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, Csisztu Zsuzsa és Szujó Zoltán televíziós műsorvezetők, vagy éppen Stohl András színművész, de segítségünkre sietett több véleményformáló youtuber és influenszer is.”