UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-04-11 13:07

Esport: a túraautós Tassi Attila (20) szerint „jó buli" volt a hungaroringi virtuális verseny

Noha a WTCR túraautó-világkupa szünetel a koronavírus-járvány miatt, a mezőny 20 éves magyar pilótája, Tassi Attila nem tétlenkedett az elmúlt napokban: Michelisz Norberttel karöltve részt vett az ötfordulós virtuális versenysorozat hungaroringi állomásán, amelyen annak ellenére is kiválóan érezte magát, hogy mindkét futamon kizárták.

A hét magyar szimulátoros mellett mind a két hazai világkupa-pilóta, azaz Michelisz Norbert és a mindössze 20 esztendős Tassi Attila is részt vett a WTCR-előszezon első virtuális, hungaroringi fordulóján. Ám amíg a BRC-Hyundai versenyzője elég sokat ment a selejtezőben, addig a Hell Energy-Hondát vezető Tassi csak az utolsó pillanatban csatlakozott a mezőnyhöz.

Tassi Attila (20) virtuálisan is komoly csatákat vívott Michelisz Norberttel Fotó: Gaál Lacó/M1RA
Tassi Attila (20) virtuálisan is komoly csatákat vívott Michelisz Norberttel Fotó: Gaál Lacó/M1RA
„Alapból nem terveztem, hogy indulok ezen a versenyen, de aztán a Honda kérte, hogy mégis nevezzek, mert így mi lettünk az egyetlen WTCR-alakulat, amelyik teljes csapattal indult. Emiatt viszont úgy alakult a napom, hogy kb. az időmérő kezdete előtt egy órával estem haza, és csak akkor kezdtem el letölteni a programot. Úgyhogy nulla kör tapasztalattal mentem" – számolt be élményeiről a hosszabbítás.hu-nak az ifjú pilóta, akit rutinos csapattársa, a portugál Tiago Monteiro még Michelisznél is nagyobb ígéretnek tart. Itt és most azonban nem nyomta súly Tassi vállát, akit az sem zavart, hogy mind a két virtuális futamon kizárták. A játékban a program figyeli a szabálytalanságokat (túl agresszív lökdösődés, sorozatos pályaelhagyás, stb.), és ha valakit disznóságon kapnak, annak a rendszer által meghatározott időre le kell lassítania. Ha ezt nem teszi meg, jön az áthajtásos büntetés, és ha azt is figyelmen kívül hagyja, akkor a kizárás. „A büntetéseknél direkt nem jöttem ki a bokszba. Olyan jó csatákban voltam benne – az első versenyen éppen Michelisz Norbival –, hogy mondtam magamnak, inkább vállalom a kizárást, de ezeket nem hagyom ki. Jó buli volt, főleg így, hogy tizenegy valódi versenyző ellen mehettem. A profik meg… Látszik, hogy ők szinte az egész életüket a szimulátor előtt töltik." További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.