UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-04-12 15:32

Autósport: „Sok tehetséges pilóta van, aki sosem tudta igazán megmutatni magát”

A Formula–1 utánpótlás-nevelésében elkövetett hibáiról beszélt Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke.

Önkritikus interjút adott a FIA korábbi brit elnöke, Max Mosley. Az autósport utánpótlás-nevelésében elkövetett hibáiról nyilatkozott.

A FIA korábbi elnöke szerint sok tehetséges pilóta veszett el az évek során Forrás: AFP
A FIA korábbi elnöke szerint sok tehetséges pilóta veszett el az évek során Forrás: AFP
„Sok tehetséges pilótát ismerek, aki sosem tudta igazán megmutatni magát – nyilatkozta a 80 éves volt sportvezető, aki 1993 és 2009 között állt a FIA élén. – Leginkább azt bánom, hogy nem tudtam kiépíteni egy olyan rendszert a gokarttól egészen az F1-ig, amely egy egyszerű család számára is hozzáférhető.” A brit sportdiplomata közölte, ez úgy lett volna megvalósítható, ha új sorozatokat hívnak életre, amelyek végén elérhetővé vált volna a Formula–1-es szuperlicenc a pilóták számára. „Ez komoly ellenállásba ütközött volna, de akkor is meg kellett volna tennem” – ismerte be őszintén. Pályafutása legjobb döntésének pedig Mosley azt tartotta, hogy rávette a tiltakozó autógyárakat a szigorúbb biztonsági intézkedésekre és ütközési tesztekre. „Ez az elmúlt bő húsz évben több tízezer életet mentett meg” – jegyezte meg. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.