UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-04-16 14:58

Futópadon és kutyával készülnek a fiatal úszók a nyár végi és őszi feladatokra

Május, illetve július helyett augusztusban és szeptemberben rendezhetik meg a felnőtt, valamint junior úszó Európa-bajnokságot. Az utánpótláskorú úszók egyelőre a karantén-edzőtáborok helyett otthonukban készülnek.

Márciusban jelentették be, hogy sok más idei viadalhoz hasonlóan elhalasztják az év egyetlen jelentős nemzetközi korosztályos úszóversenyét, a junior Európa-bajnokságot. A jelenlegi tervek szerint augusztusban vagy szeptemberben rendezhetik meg az aberdeeni kotinensviadalt. S hasonlóképpen jártak el a budapesti felnőtt Európa-bajnoksággal is.

A felnőtt Eb-re készülő Berecz Blanka is házi felkészülést folytat egyelőre Fotó: Papajcsik Péter/Magyar Hírlap
A felnőtt Eb-re készülő Berecz Blanka is házi felkészülést folytat egyelőre Fotó: Papajcsik Péter/Magyar Hírlap
Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Petrov Iván néhány hete így nyilatkozott a helyzetről honlapunknak: „Az egész helyzet borzalmas, nehéz jól kijönni belőle. De biztos vagyok benne, hogy a legrosszabb éppen az lenne, ha nem lenne edzéslehetőség, a szövetség mindent megtesz azért, hogy ennek ne legyen akadálya. Profi sportolókról van szó, akik erre tették fel az életüket, ha mindez kiesne a mindennapjaikból, könnyen megtörhetnének. És akkor még egyes fiatalok esetében az idén aktuális az érettségi, amivel kapcsolatban szintén teljes a bizonytalanság. A felkészülés szempontjából sem könnyű a feladat, nem tudjuk, pontosan, hogy mikor és milyen versenyek lesznek. A jelenlegi tervek szerint a felnőtt és utánpótlás Eb is augusztus-szeptember környékén jöhet, ez az, amit most tudunk.” Az úszók körében az elmúlt hetekben adott pozitív minták miatt még nem kezdődhettek el az úgynevezett karantén edzőtáborok, de a fiatalok addig is az otthonukban készülnek. Mások mellett a junior-világbajnok Zombori Gábor és a négyszeres junior Európa-bajnok Berecz Blanka is betekintést engedett a házi felkészülésébe.  
🔴Most rajtad a sor! 🔴 💯Mutasd meg TE is, hogy edzel otthon💯 Készíts egy jó minőségű videót arról, ahogy otthon edzel,... Közzétette: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott – 2020. április 14., kedd
További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.