- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

A szabadidős tornászok is részt vehetnek a Győri AC versenyén

A szabadidős tornászok számára is nyílik otthoni versenylehetőség Forrás: mytrampolinekids.com [1]

A szabadidős tornászok számára is nyílik otthoni versenylehetőség  •  Forrás: mytrampolinekids.com

A magyar szövetség által meghirdetett online tornaverseny mintájára a Győri AC tornaszakosztálya online-offline versenyt hirdet négy-négy korcsoportban a szabadidős tornászok számára, egyesületi tagok részére. A „Maradj Otthon” elnevezésű kupa célja, hogy versenylehetőséget biztosítson a koronavírus-járvány kapcsán kialakult kényszerszünetben, valamint motivációt nyújtson a rendszeres otthoni edzésmunka végzéséhez. A kiírás szerint kéthetente minden csoportnak, különböző videógyakorlatokat küldenek, amely feladatokat a gyerekek 1+1 héten keresztül gyakorolhatják otthonukban. Az otthon felvett versenyfeladatot a csoport számára megadott gyoritorna.hu [2] weboldalon kell a szülőknek visszaküldeni minden szombaton éjfélig. A gyakorlatok kéthetente változnak, de a szervezők minden héten kérnek – a fejlődés követhetősége végett – egy-egy új videót.

Az edzőkből álló zsűri egytől tízig pontoz és az eredményekről szerdánként értesít. . A pontokat hétről-hétre összesítik, annak alapján dőlnek el a helyezések. A tervek szerint az utolsó fordulót és az ünnepélyes eredményhirdetést már szülők és közönség előtt, az Olimpiai Sportpark Tornacsarnokában rendezik.

„A szövetség remek kezdeményezését mi itt helyben a szabadidős tornászok számára ültettük át, ez a verseny kifejezetten nekik szól – mondta Mészáros Sándor, a Győri AC tornaszakosztályának vezetője. – Klubunk kötelékében nagyjából háromszáz hobbitornász űzi a sportágat, ebből már száznál is több a jelentkezők száma. Ez annak ellenére szép létszám, hogy kevés időnk volt elindítani ezt a versenyrendszert, de bízunk benne, még többen csatlakoznak.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.