- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Országúti kerékpár: Valter Attila világklasszisokkal indul a virtuális svájci körversenyen

Jövő szerdán virtuálisan rendezik meg az országúti kerékpárosok svájci körversenyét, amelyen a 21 éves Valter Attila is rajthoz áll – tájékoztat a velon.cc weboldala. A beszámoló szerint olyan rendkívül erős riválisokkal nézhet szembe a lengyel CCC csapatának fiatal magyar kerékpárosa, mint például csapattársa, az olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet, aki nemrég diadalmaskodott a görgőn rendezett virtuális flandriai körversenyen.

Valter Attila világklasszisok társaságában indul  Forrás: Getty Images [1]

Valter Attila világklasszisok társaságában indul  •  Forrás: Getty Images

A névsorban szerepel továbbá a világbajnok dán Mads Pedersen (Trek-Segafredo), az időfutam Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes belga Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step), a tavalyi Vueltán első szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma), illetve a négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) is. A portál leírása szerint szerdától öt külön virtuális versenyt rendeznek, három-három bringás áll a digitális rajthoz minden csapatból, az indulókat napról napra válthatják az istállók. A márciusi – a világjárvány miatt lerövidített – Párizs-Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás viadal, amelyet megrendeztek. Elhalasztották többek között a Giro d’Italiát, a Tour de France-t, valamint négy viadalt az öt legnagyobb egynapos versenyből.

„Minden nap úgy edzettem, hogy ott leszek a fő viadalokon, kiválóan ment az első pár verseny, a csapatom is úgy gondolta, ezek után kár lenne engem nem elvinni a Giróra – fogalmazott nemrégiben honlapunknak az olimpiai szereplésre is esélyes Valter a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetről. – Így már lehet, hogy 2021 lesz az én évem, de ezt nem élem meg tragédiaként, hiszen van még időm. A lényeg, hogy maradjunk egészségesek és betartsuk az előírt dolgokat. Látom, hogy jó néhány embernek sokkal rosszabb a helyzete: vagy nem tud dolgozni vagy a frontvonalban küzd. Van, akinek most nagyobb problémája is akad, mint az, hogy nem tud elindulni egy-egy versenyen. Csak annyit tehetek, várom, vége legyen ennek az egésznek. Abban nem kételkedem, hogy jövőre is oda tudok érni.”

Addig is a virtuális világban tartja magát karban a fiatal versenyző. A svájci körversenyt egyébként – amelyre június 6. és 14. között került volna sor – idén nem rendezik meg. Erre a második világháború óta nem volt példa.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.