- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: jövő hétfőn kezdhetik újra az edzéseket a válogatott versenyzők

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke hétfőn a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy múlt kedden és pénteken összesen 243 vizsgálatot végeztek el.

Wladár Sándor bejelentette, hogy hétfőtől újra edzhetnek a válogatott versenyzők Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI [1]

Wladár Sándor bejelentette, hogy hétfőtől újra edzhetnek a válogatott versenyzők  •  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A MÚSZ azt követően függesztette fel a keretedzéseket azon válogatott úszók számára, akik külföldi edzőtáborból tértek haza, hogy tízen is megfertőződtek, köztük a világbajnok Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid.

„Minden egyes hét, amit kihagyunk, az úszóink eredményességét veszélyezteti. Ha még heteket hagyunk ki, az olyan mértékben fogja visszavetni a magyar úszósportot, amit nem érdemel meg” – nyilatkozta az MTI-nek WladárMeglátása szerint amennyiben betartják a szükséges intézkedéseket – ráadásul a medencetérben a klóros levegő és annak fertőtlenítő hatása miatt „jobbak” is a feltételek –, és megkapják az engedélyt, akkor jövő hétfőtől folytatni lehet az edzéseket.

A korábbi olimpiai bajnok hozzátette, ugyan a fertőződés kockázatát nem lehet csökkenteni, de ha folytatják az edzéseket, akkor minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek majd át a versenyzők.

A válogatott úszók az elmúlt hetekben otthon készültek. Íme, egy rövid videoösszeállítás a junior-világbajnok Zombori Gábor és a négyszeres junior Európa-bajnok Berecz Blanka tréningjeiről.

 

🔴Most rajtad a sor! 🔴
💯Mutasd meg TE is, hogy edzel otthon💯

Készíts egy jó minőségű videót arról, ahogy otthon edzel,…

Közzétette: Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott [2] – 2020. április 14., kedd [3]

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [4] a sportági aloldalunkon.