UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-22 17:55

Kézilabda: Papp Bence a remek NB I-es kezdés után a nemzetközi porondra készül

Kiválóan sikerült az első NB I-es idénye a B. Braun Gyöngyös 20 éves kézilabdázójának, Papp Bencének. A juniorválogatott jobbátlövője beilleszkedett a csonka szezon lezárásakor harmadik helyen állt csapatba, amellyel az ősztől valószínűleg az EHF-kupában is bizonyíthat.

Sokakat érintett érzékenyen az április elején hozott döntés, miszerint az MKSZ a koronavírus-járvány miatt véget vet a 2019/20-as évadnak, és törli is az eredményeket: vagyis úgy tekinti, mintha meg sem történt volna ez a néhány hónap, a nemzetközi kupaindulókat pedig a 2018/19-es idény eredményei alapján határozza meg.

Papp Bence pazarul mutatkozott be az NB I-ben Forrás: Gyöngyösi Kézilabda Klub Facebook-oldal
Papp Bence pazarul mutatkozott be az NB I-ben Forrás: Gyöngyösi Kézilabda Klub Facebook-oldal
Lehet vitatkozni az alternatív megoldásokról, ám vitán felül áll, a harmadik helyen álló – az előző évadban hatodik – B.Braun Gyöngyösnek nem kedvezett a határozat. Ám az EHF-kupa szereplésre így ismét jogosulttá vált csurgóiak ritkán látható, sportszerű gesztust tettek: felajánlották a helyüket a Heves megyeieknek. „Természetesen nagyon szerettük volna, ha számunkra kedvezőbb döntés születik, hiszen a meccsek hetvenöt százalékát már lejátszottuk – mondta honlapunknak a Gyöngyös 20 éves, juniorválogatott jobbátlövője, Papp Bence. – Volt még hátra néhány forduló, de úgy gondolom, hogy ha nem is a harmadik, de a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek (legrosszabb esetben az ötödik pozíció – a szerk.) valamelyikét meg tudtuk volna tartani. A nagy szomorúságban viszont érkezett a csurgóiak nemes gesztusa, aminek természetesen nagyon örültünk, és a klubvezetés világossá tette, hogy a magunk részéről készen is állunk arra, hogy az ősztől az EHF-kupában szerepeljünk.” A PLER-ben és a NEKÁ-ban nevelkedett balkezes lövő az első NB I-es idényét teljesítette. Tizennyolc mérkőzésen 33 gólt szerzett, s beilleszkedett a dinamikusan fejlődő együttesébe.
Az idén nyáron valószínűleg nem rendezik meg az U20-as junior Európa-bajnokságot Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Az idén nyáron valószínűleg nem rendezik meg az U20-as junior Európa-bajnokságot Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
„Teljesen elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal, pláne, hogy ez volt az első évem az élvonalban. A gólok száma és a játékidő is rendben volt, megkaptam a bizalmat az edzőtől (Konkoly Csaba – a szerk.), amivel többségében tudtam élni. Természetesen voltak rosszabb mérkőzések, kihagyott helyzetek, sokszor hiányzott még a rutin. Egyébként nagyon sok újdonságot tartogatott ez az év, fizikumban, a játék gyorsaságában és a taktikai elemek terén is igyekeznem kellett, hogy felvegyem a ritmust.” Az NB I (Bognár Alex mögött) második legeredményesebb utánpótláskorú játékosa a járvány miatt hetek óta otthonában, Budapesten tartózkodik. Erősen kétséges (egyre inkább valószínűtlen), hogy júliusban megrendezik az U20-as Eb-t Olaszországban,  s még a következő szezon kezdési időpontjáról sem tudni semmi pontosat. „A nyári Eb-nek valószínűleg lőttek, felelőtlenség volna ilyen körülmények között megrendezni az eseményt, de még nem tudunk semmi biztosat. Személy szerint azzal már kiegyeznék, ha normálisan, esetleg kis csúszással el tudnánk kezdeni a következő bajnokságot. Ezek a hetek természetesen nem könnyűék, elég laposak a napok, szeretném, ha minél hamarabb átvészelnénk ezt a helyzetet.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.