UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-27 18:05

Kézilabda: az IHF még az idén megrendezné a korosztályos leány-világbajnokságokat

A juniorok decemberben, az ifjúságiak pedig szeptember végén kezdhetnek a korosztályos világbajnokságon. Az IHF nyilvánosságra hozta a koronavírus-járvány miatt csúsztatott események tervezett időpontját.

Szombaton adta ki közleményét a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), miszerint még az idén lebonyolítaná az U20-as női és az U18-as leány világbajnokságot. Természetesen az egyaránt Európa-bajnoki címvédő magyar junior- és ifjúsági válogatott is érdekelt az eseményeken.

Még az idén megrendezhetik a korosztályos vb-ket Forrás: MKSZ
Még az idén megrendezhetik a korosztályos vb-ket Forrás: MKSZ
Az idősebbek romániai viadalát július 1-13. helyett december 2. és 13. között tartanák meg. A tornára ismét az éremszerzés reményében utazna el a csapat, erről nemrégiben a csapatkapitány Vámos Petra nyilatkozott honlapunknak. A tétmérkőzésen eddig veretlen „kicsik” pedig Kína helyett immár Horvátországba mehetnek augusztus 18-30. helyett szeptember 29. és október 11. között. Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre tervezett és nem végleges időpontokról van szó. A fiúk korosztályos Európa-bajnokságainak esetleges új időpontjairól még nincs információ. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.