- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Zombori Gábor úgy érzi, mintha nyári szünetből tért volna vissza

A koronavírus-járvány miatt kialakult másfél hónapos pihenő után újrakezdhették az edzéseket az utánpótlás-válogatott úszók is a Duna Arénában és Balatonfűzfőn. A 17 éves junior-világbajnok Zombori Gábor azonban harmadik helyszínen, „saját uszodájában”, Budafokon ugrott újra medencébe.

„Szigethalomról járok be az edzésekre, ami a Duna Arénától hatalmas távolságot jelentene, ezért az a megoldás született, hogy egyedül, Budafokon készülök az edzőmmel – kezdte honlapunknak a Budafóka SE versenyzője. – Mi is hétfőn kezdtük a munkát, furcsa volt több hét után, pont úgy éreztem magamat, mintha nyári szünet után lennénk, még a vízérzés és a technika sem volt az igazi. Hetente négyszer leszek a medencében, emellett két futás és két konditermi edzés szerepel a programban.”

Zombori Gábor  úgy érzi magát, mint egy nyári szünet után Forrás: Instagram [1]

Zombori Gábor úgy érzi magát, mint egy nyári szünet után  •  Forrás: Instagram

Az augusztusban a Duna Arénában 400 méter gyorson junior-világbajnoki rekordot döntött sportoló sem örült annak, hogy elhalasztották a felnőtt Európa-bajnokságot és az olimpiát is. A karanténidőszakot viszont jól viselte.

„Természetesen nem örültem a történteknek, világszerte komoly problémák vannak, de ezeket a negatívumokat leszámítva elég jól elvoltam. Persze jobb lett volna, ha minden rendben megy és van olimpia, de élveztem a pihenést, hogy van olyan nap, amikor semmi dolgom nincs, néha jó elszakadni kicsit a napi rutintól. Több időm volt például a hobbikra, például a fotózásra és a videojátékra.”

A legfontosabb persze most is a felkészülés, noha az idei versenyekkel kapcsolatban szinte még semmi sem biztos.

„Elkezdtük a munkát, de hogy mire és főleg mikorra készülünk, azt még mi sem tudjuk.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.