UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-05-02 12:46

Röplabda: Ambrosio Melani (20) is a Vasasban marad a következő idényre

Újabb fiatal, saját nevelésű röplabdázóval hosszabbított szerződést a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Vasas Óbuda együttese: Juhár Dalma (20) és Mihály Dorka (18) után a 20 esztendős Ambrosio Melani is elkötelezte magát a következő évadra a piros-kékekhez.

Ambrosio Melani a 2018-2019-es, bajnoki címet hozó szezonban a vártnál talán több lehetőséget kapott a Vasas Óbuda felnőttcsapatában, amit jó játékkal, megbízható teljesítménnyel hálált meg. Ezek után nagy reményekkel várta az elmúlt évadot, de mostani szerződéshosszabbítása kapcsán a klub honlapjának elmondta, nem minden pillanatban volt biztos a maradásában.

Ambrosio Melani (20) is hű maradt a Vasashoz Forrás: Vasas Óbuda
Ambrosio Melani (20) is hű maradt a Vasashoz Forrás: Vasas Óbuda
„Nyolc éve itt vagyok, de annak ellenére is nehéz volt most a döntés, hogy imádom KubátJakub Gluszak, az együttes vezetőedzője (a szerk.) –, a közösséget és a Vasast is. Sokat gondolkodtam, de a szívem azt súgta, ilyen szezonnal nem szabad itt hagynom a nevelőegyesületemet, így végül hosszas mérlegelés után úgy határoztam, maradok.” A 20 éves center hozzátette, büszke arra, hogy a klubbal a Bajnokok Ligájában szerepelhetett, magas színvonalú meccseken, remek ellenfelekkel szemben játszhatott. A kupadöntőről elmondta, hogy bár a cseresarokból nézte végig az összecsapást, soha korábban nem érezte olyan jól magát, mint azon a találkozón: az utolsó játszmában már alig bírt a helyén maradni, célja pedig, hogy megismételje a szép sikereket. „Nagyon szeretném, hogy jövőre összejöjjön a hazai dupla. Remélem, minél többet játszom majd, és jó lenne megint ott lenni a Bajnokok Ligája csoportkörében is. Személy szerint a gyorsaságomon szeretnék sokat javítani a következő idényben, illetve a most még olykor tapasztalható, meccsek előtti izgulást szeretném teljesen levetkőzni, mert jó lenne az első pillanattól fogva mindig felszabadultan játszani. Ebben a meccsrutin sokat segíthet." A járványhelyzettel kapcsolatban kiemelte, nehezen éli meg a mindennapokat, a bezártságot, de a lehetőségekhez mérten igyekszik formában tartani magát: vett súlyzókat, napi 70 percet kondizik, emellett fut, biciklizik, sőt az egykoron ugyancsak röplabdázó édesanyjával közösen végzett edzések alkalmával még a labda is előkerült. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.