UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-05-04 15:09

Kézilabda: részfeladatok után vezérszerep juthat a debreceni fiataloknak Békéscsabán

Új vezetőedzővel és fiatal kerettel vág neki a következő évadnak a Békéscsabai ENKSE együttese, amely négy ígéretes debreceni játékost vett kölcsön. A trénert, Vida Gergőt kérdeztük.

Jelentős változásokat jelentettek be a múlt héten a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai ENKSE együttesénél: a klub elveszítette majdnem a teljes kezdősorát, és a következő évadra igazán fiatal keretet raktak össze. Négy debreceni fiatalt is kölcsönvett a klub Borgyos Panna, Szabó Dóra, Szabó Panna és Vámosi Panna személyében, valamint a DVSC eddigi másodedzője, Vida Gergő veszi át a csapat irányítását.

Vida Gergő a fiatal játékosokhoz hasonlóan szeretné bizonyítani, hogy helye van az NB I-ben Forrás: dehir.hu
Vida Gergő a fiatal játékosokhoz hasonlóan szeretné bizonyítani, hogy helye van az NB I-ben Forrás: dehir.hu
„Március végén kerestek meg, természetesen megtisztelő volt a felkérés, hiszen szerettem volna NB I-es edző lenni – kezdte a Békéscsaba újdonsült trénere. – Fiatal keretet tudtunk kialakítani, amellyel a stabil bennmaradás, az élvonalbeli tagság megőrzése, illetve a játékosok fejlesztése a célunk. Egy cipőben járunk a lányokkal, hiszen edzőként szeretném megmutatni, hogy helyem van az első osztályban.” Az érkező debreceni játékosokat jól ismeri a vezetőedző, akiktől azt várja, hogy epizódszereplőkből vezérekké váljanak. Az új kerettel július 6-án kezdenék meg a felkészülést. „A DVSC mindenképpen tervezte, hogy a következő szezonra kölcsönadja a fiatal, tehetséges játékosait. Természetesen a személyem is befolyásolhatta, hogy éppen Békéscsabára kerültek. Azonban ugyanúgy tekintek rájuk, mint az együttes többi játékosára. A debreceni és a békéscsabai klub is híres a jó utánpótlásáról, a fiatalokra alapozva szeretnénk egy versenyképest együttest gyúrni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.