UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-05-06 15:31

Kosárlabda: Valerio-Bodon Vincent álmaiban az NBA és a rapkarrier is szerepel

A 19 éves korosztályos válogatott bedobóval, Valerio-Bodon Vincenttel beszélgettünk az első felnőttélvonalbeli szezonját követően, amelyben az Atomerőmű SE csapatát erősítette. Az is kiderült, hogy a kosárlabdázás mellett a rappelés is nagyon érdekli.

A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért férfi első osztályú kosárlabda-bajnokság évada előtt igazolt a Budapesti Honvéd NB I/B-ben szereplő csapatából az Atomerőmű SE-be a korosztályos válogatott bedobó, a 19 éves Valerio-Bodon Vincent. Meglepő lehet, de a döntés nem volt egyszerű:

Valerio-Bodon Vincent a következő kkiírásban bajnoki címhez szeretné segíteni az Atomerőmű SE csapatát Forrás: kosarlabda.ase.hu
Valerio-Bodon Vincent a következő kkiírásban bajnoki címhez szeretné segíteni az Atomerőmű SE csapatát Forrás: kosarlabda.ase.hu
„Eleinte elzárkóztam attól, hogy már most az élvonalban játsszam, mert úgy véltem, még nem nőttem fel teljesen a feladathoz − gondoltam, a fejlődés érdekében jobb nekem még egy évet a Honvédban kosárlabdázni. A helyzetet befolyásolta, hogy mihamarabb szeretnék a lehető legmagasabb szintre eljutni, így eközben azt éreztem, sürget az idő. Szóval megvizsgáltuk a lehetőségeimet, és a paksiak mellett tettem le a voksom” − meséli a fiatal. Vincent 11 mérkőzésen 6.9 perc-, 1.2 pont, 0.5 lepattanó-, 0.1 gólpasszátlagot teljesített. A kérdés adott: mégis elhamarkodott volt a váltás? „Úgy vélem, készen álltam a feladatra, nem bántam meg az átigazolást. Elégedett mindazonáltal nem lehetek, mert ennél többre vagyok képes. Bátrabban kell kosaraznom, felszabadultabban. Mondhatni, minimális mértékben önbizalomhiányom volt a pályán, de úgy vélem, ez természetes, hiszen minden szempontból éles volt a váltás: otthagytam a fővárosi, nyüzsgő világot, emiatt jóval csendesebb mindennapokkal találtam szemben magam. Nyilván a családommal sem találkozom túl gyakran, nem beszélve az első- és a másodvonal közti színvonalbeli különbségről.” A srác egyébként a hatodik fordulóban, a Zalakerámia ZTE KK ellen játszotta a legjobb meccsét a szezonban: ezen a párharcon 10 pontot szerzett és 11-es hatékonysági mutatót ért el. „Teljesen letisztult a fejem erre a meccsre, nem érdekelt milyen szinten vagyok. Kikapcsoltam és kihoztam magamból a legtöbbet. Azóta is azon gondolkozom, hogyan kerülhetnék ismét hasonló állapotba, ám erre egyelőre még várnom kell. A csapat egyébként már az első pillanatban jól fogadott, mindenki felkarolt és segít mindenben. Összességében jól érzem magam, ezért is teszek meg mindent azért, hogy a következő kiírásban bajnoki címhez segítsem az együttest.” Valerio tisztában van azzal, a játéka mely paramétereiben kell még leginkább fejlődnie: „Rengeteg erősítésre van még szükségem, emellett stabilizálnom kell a játékomat. Biztos pontja szeretnék lenni a gárdának. A következő évadban életbe lép a fiatalszabály, amely szerint legalább egy, 23 évnél fiatalabb hazai kosarasnak a pályán kell lennie az alapszakasz mérkőzéseinek első félidejében. A célom az, hogy én legyek az első számú fiatal!” Ennél nagyobb álmokat is dédelget! Meg sem állna egészen az NBA-ig: „Imádok kosárlabdázni, ez az életem. Tudom, hogy ezért rengeteget kell még küzdenem, de állok a feladat elébe. Hozzá kell tennem azt is, hogy nem csak ez érdekel: rappelek, több számot készítettünk már. Ez amolyan hobbi, de annál jóval komolyabban veszem. A sportkarrierem után ezzel szeretnék foglalkozni. Ha választanom kellene az NBA és a rapkarrier között akkor természetesen az előbbire szavaznék.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.