UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-05-15 14:20

Kézilabda: hétfőn újraindul a munka a NEKÁ-n

A jövő héten ismét edzéseket tartanak a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián, a részletekről Mocsai Tamás ügyvezetőt kérdeztük.

Egyre több sportklub környékéről hallani, hogy egyelőre fokozatosan, de újraindítják az életet, és nem kell már sokat várni az utánpótláskorúaknak sem a valódi edzésekre. Hétfőn beáll ebbe a sorba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia is, az ország egyik vezető utánpótlás-nevelő műhelyébe kéthónapos kényszerpihenő után térhetnek vissza a játékosok.

Hétfőtől ismét Balatonbogláron készülhetnek a NEKA játékosai Forrás: neka.hu
Hétfőtől ismét Balatonbogláron készülhetnek a NEKA játékosai Forrás: neka.hu
„Számunkra is az egészség az első, azaz olyan feltételeket kell teremtenünk, amelyek a legkevésbé sem kockázatosak – mondta érdeklődésünkre Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője. – Folyamatosan követjük a minisztérium és a sportkórház ajánlásait, azok alapján alakítjuk az új rendet, amely hétfőtől életbe lép.” A Balaton-partiak rutinjában napi két lázmérés, folyamatos kérdőív-kitöltés, fertőtlenítés szerepel majd, ami azért is fontos, mert nem csak az edzéseken, hanem a lakófaluban is együtt tartózkodnak a játékosok. Mocsai kiemelte, az intézkedések természetesen nem csak a játékosokra, hanem valamennyi munkatársra vonatkoznak. „Érezzük, hogy a gyerekek nagyon várják a közös munkát, még ha izgalmasan is alakultak az elmúlt hetek a digitális sportoktatásban. Gyógytornászok és erőnléti edzők is részt vettek a munkában a gyerekek motiváltak voltak, de nekik és a családoknak is nagy terhelést jelentett az új helyzet, örülünk, hogy vége van, és felelősségteljesen, egyelőre kis csoportokban el tudjuk kezdeni a közös edzéseket.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.