UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-05-17 14:03

Kosárlabda: nem tétlenkedtek a Soproni Darazsak edzői az utóbbi hetekben sem

A Soproni Darazsak Kosárlabda Sportakadémia szakmai igazgatójával, Czukorné Hollós Annával beszélgettünk arról, hogy a klub mesterei milyen továbbképzéseken vettek részt a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ideje alatt.

Nem tétlenkedtek Czukorné Hollós Annák az utóbbi hetekben Forrás: sopronidarazsak.com
Nem tétlenkedtek Czukorné Hollós Annák az utóbbi hetekben Forrás: sopronidarazsak.com
A kormány enyhített a koronavírus-járvány miatt hatályba léptetett döntésein, eszerint május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Emiatt határozott úgy az államilag (is) elismert Soproni Darazsak Sportakadémia, hogy újraindítja a munkát. A leánynevelő-műhely szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna arról számolt be honlapunknak, hogy a mestereik sem tétlenkedtek a kényszerpihenő ideje alatt: „A szakmai munka általában mindig eltér a megszokottól áprilisban és májusban, hiszen ez időtájt rendezik az utánpótlás országos bajnoki döntőket − nyilván ilyenkor az eredményesség valamivel nagyobb prioritást élvez a képzésnél. A szövetség a járvány miatt idő előtt törölt minden hazai bajnokságot, így a finálék elmaradtak. Persze ez szomorú és sajnáljuk, de ily módon lehetőségünk nyílt hasznosan tölteni ezt az időszakot: a szakmai fejlődést tűztük ki feladatként. A Barcelona akadémiájának van egyetemi együttműködése is, amely keretében négyhónapos online továbbképzéseken lehet részt venni − ezekre öt szakemberünk iratkozott be: a dietetikusunk, az erőnléti edzőnk, két fizioterapeutánk és egy kosárlabdaedzőnk. Természetesen, amint elvégezték, minden információt átadnak a stáb többi tagjának. Büszkék vagyunk arra is, hogy hét trénerünk volt jelen a litván kezdeményezésű ötnapos online továbbképzésen, amelyen tizenhárom előadást hallgattak meg − mindahány az utánpótlás-nevelésre összpontosít. Előreléptünk abban is, hogy az eddig csak írásban elérhető szakmai anyagainkat elkészítettük videó formájában − ezeket feltöltöttük a belső rendszerünkbe.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.