- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: Keresztes, Ortenszky, Schlekmann – közülük kerül ki az év ifjúsági korú játékosa

Az évad végeztével a jégkorongsportban ismét kiosztják az egyéni elismeréseket. A szövetség nyilvánosságra hozta a szezon három legjobb ifjúsági korú játékosát is, a díjra az utánpótlás-válogatottak szakmai stábja jelölte a játékosokat, a végső győztest pedig az MJSZ Szakmai Bizottsága választja ki.

év ifjúsági játékosa [1]

Keresztes Levente (Twin City Thunder, amerikai): A MAC Budapestben nevelkedett 18 éves csatár első szezonját töltötte légiósként a tengerentúli NCDC ligában szereplő Twin City Thunderben. A nála két-három évvel idősebbek mezőnyében remekül megállta a helyét, 42 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 gólpasszt) szerzett. Teljesítményével felhívta magára a figyelmet a legerősebb amerikai juniorligában is: az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms lefoglalta a játékjogát a következő idényre. Keresztes emellett az U20-as válogatott divízió I/A csoportba való feljutásából is kivette a részét: öt góllal és négy gólpasszal járult hozzá  a divízió I/B csoport megnyeréséhez.

Ortenszky Tamás (Biel Bienne, svájci): A Svájcban légióskodó 18 éves védő a szezont egy korosztállyal feljebb, az U20-as bajnokságban játszotta le a Biel Bienne csapatában. Első sorosként 31 mérkőzésen 19 pontot szerzett, ebből ötször volt eredményes és tizennégy gólpasszt írhattak a neve mellé. Az idény elején bemutatkozott az U20-as válogatottban is.

Schlekmann Márk (MAC Újbuda): A MAC Újbuda 18 éves csatárára idén már nemcsak a klub korosztályos csapataiban számítottak, de a szlovák Tipsport Ligában szereplő felnőttcsapatban is lehetőséget adott neki Majoross Gergely vezetőedző. Huszonegy mérkőzésen korcsolyázhatott a jégre, s még mielőtt a koronavírus miatt lelőtték volna a bajnokságot, március elején a Nitra ellen megszerezte a ligában az első gólját. Ám nem ez volt az első találata a felnőttek között, hiszen novemberben a DEAC elleni kupameccsen már eredményes volt. Emellett tagja volt az osztrák juniorligát (EBYSL) megnyerő MAC csapatának, az ifjúsági ligában, az EBJL-ben pedig éppen a döntőt játszották volna a Klagenfurt ellen, amikor a vírus végett vetett a szezonnak.

Győztest hirdetnek majd az Erste Liga szezon felfedezettje kategóriában is. Arra az elismerésre még Molnár Dávid (21), Páterka Bence (20) és Szűcs István (22) esélyes.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [2] a sportági aloldalunkon.