UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-05-18 20:02

Kosárlabda: az új edző, Földi Attila a DVTK női csapatában is számít a fiatalokra

„Fontos, hogy lehetőséget adjak az akadémiáról kikerülő tehetségeknek, mivel csak így van esélyük a fejlődésre” – mondja Földi Attila, a DVTK női kosárlabdacsapatának frissen kinevezett 29 éves vezetőedzője.

Az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata hétfő késő délután honlapján jelentette be, hogy a Vasas Akadémiától három év után távozó Földi Attila vezetőedzőként dolgozik tovább a diósgyőri klubnál.

A 2001-es születésű Kiss Angelika is a DVTK saját nevelésű játékosaként került a felnőttcsapatba Forrás: dvtk.eu
A 2001-es születésű Kiss Angelika is a DVTK saját nevelésű játékosaként került a felnőttcsapatba Forrás: dvtk.eu
Az egyesület portálja megemlíti, hogy Földi az elmúlt három év során rengeteg tapasztalatot szerzett, nagyon sok olyan játékos nevelkedett a keze alatt, aki azóta már az NB I/A csoport más együttesét erősíti. A tréner 2015 óta az U18-as 3x3-as válogatott rendkívül sikeres szövetségi kapitánya is, irányításával az elmúlt években kétszer Európa-bajnok, egyszer világbajnoki bronzérmes lett a nemzeti csapat. A szakember számára a borsodi gárda nem lesz teljesen ismeretlen, az évek során több játékossal dolgozott már együtt, köztük a csapathoz frissen igazolt, 19 éves Tóth Frankával is. A 29 éves vezetőedző jól megérteti magát a fiatalokkal, a DVTK-ban is előszeretettel alkalmazná őket. Völgyi Péter, a klub sportszakmai igazgatója, egyben az U18-as leányválogatott vezetőedzője, úgy fogalmazott az érkezőről:
Földi Attila már DVTK-színekben Forrás: dvtk.eu
Földi Attila már DVTK-színekben Forrás: dvtk.eu
„A mai nappal nagyot léptünk előre csapatépítés szempontjából. Abban bízom, hogy az ambiciózus Földi Attila a kialakulóban lévő fiatal gárdánkkal komoly sikereket fog elérni.” „Nagyon boldog vagyok, ez egy óriási kihívás és lehetőség számomra, bevallom, nem sokáig gondolkoztam a döntésemen – mondta Földi Attila. – Fiatal, de rendkívül tehetséges magyar magja lesz a csapatnak, ezáltal lendületes, motivált, a végsőkig küzdő alakulat lesz a miénk a terveim szerint. Úgy gondolom, hogy képes leszek a legjobbat kihozni ebből a fiatal csapatból, hiszen az előző klubomnál is nagy hangsúlyt fektettem az egyéni képességek fejlesztésére a csapatjáték tökéletesítése mellett. Fontos az is, hogy lehetőséget adjak az akadémiáról kikerülő tehetségeknek, mivel csak így van esélyük a fejlődésre. Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobban szerepeljünk, megfeleljünk szurkolóink és szponzoraink elvárásainak." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.