- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Szabó Tünde: A sport nyerésre áll

A koronavírus-járvány miatt már több mint két hónap kimaradt Magyarország és a világ sportéletéből. A korlátozásokat azonban az elmúlt hetekben elkezdték feloldani, és úgy tűnik, idővel mindenütt újraindulhatnak a tréningek. Így pláne aktuális volt az Utanpotlassport.hu kezdeményezése, a Hogyan tovább, magyar sport? névre keresztelt konferencia, amelyhez a Pélicom Média biztosította a műszaki feltételeket, a Magyar Sportújságírók Szövetséginek Nagy Béla-programja pedig a támogatást.

Szabó Tünde szerint a sport ereje a járványidőszakban is megmutatkozik  Fotó: Tumbász Hédi [1]

Szabó Tünde szerint a sport ereje a járványidőszakban is megmutatkozik  •  Fotó: Tumbász Hédi

„A koronavírus-járvánnyal olyan helyzetbe kerültünk mindannyian, amilyenben még senki sem volt – ezzel a gondolattal kezdte a konferenciát a Szabó Tünde sportállamtitkár, majd folytatta. – Örülök ennek a konferenciának, mert fontos, hogy elkezdjük a párbeszédet és meghallgassuk a sportban élőket, a sportszervezeteket. Szolidaritást és rugalmasságot követel mindenkitől ez a helyzet, új típusú, láthatatlan ellenfél lépett pályára, de érzékelhetően a sport ereje ismét megmutatkozik.”

Az államtitkár örömmel látja, hogy a folyamatos feloldásokkal térnek vissza a sportolók a pályákra. Ugyanakkor fontosnak tartja figyelembe venni a sportági sajátosságokat, a hazai és nemzetközi szakszövetségek ajánlásait.

„Nehéz megjósolni a jövőt, de az biztos, hogy a sport tartósan meg fog változni, a nemzetközi eseményeket a fokozatosság elvét betartva lehet csak újraindítani. Viszont annak erejével és az életre gyakorolt hatásával továbbra is számolni kell. A jövőben is szeretnénk minél több sporteseményt Magyarországra hozni, sportoló nemzetté válni és az utánpótlás-nevelést továbbra is prioritásnak tekintjük.”