UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-05-31 19:21

Kézilabda: Fazekas Gergő szerint készen álltak volna az NB I-re

Magabiztosan vezette az NB I/B-t, a bajnokság törlése miatt mégsem juthatott fel az élvonalba a Veszprémi KKFT együttese; a csapat egyik vezéregyénisége, Fazekas Gergő nyilatkozott.

Nagyszerű szezont futott a szinte kizárólag utánpótláskorú és saját nevelésű játékosokra építő Veszprémi KKFT együttese. Az Éles Kézisulira épülő gárda vezette az NB I/B Nyugati csoportját, azaz feljutó helyen állt, ám a szövetségi döntés értelmében, jelen állás szerint az ősztől maradnak a másodosztályban.

Fazekas Gergő sajnálja, hogy nem juthattak fel az NB I-be Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Fazekas Gergő sajnálja, hogy nem juthattak fel az NB I-be Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A fiatal csapat egyik legjobbja a mindössze 16 esztendős Fazekas Gergő volt, az idén visszavonult klasszis, Fazekas Nándor fia. Az ifjúsági válogatott irányítója tizenöt mérkőzésen 77 gólt szerzett a felnőttek között. „Valóban nagyon szép szezont produkált a csapat az idén, még akkor is, ha félbe szakadt a bajnokság nyilatkozta Fazekas a sportplatz.hu-nak. – Úgy gondolom, hogy én is jó szezont hagyhatok a hátam mögött. Az, hogy második lettem a házi góllövőlistán, nem annyira vonzott, az egyetlen célom  az volt, hogy a kitűzött célt elérje a csapat. Ha nem ment a góllövés, akkor próbáltam a csapattársaimat kiszolgálni.” Azt persze nagyon sajnálják, hogy a nagy álom, az NB I-be jutás önhibájukon kívül elúszni látszik, de nem adják fel az álmaikat. „Úgy gondolom, hogy készen állt volna a csapat a feljutásra. Sok fiatal magyar játékos akar bizonyítani, hogy igazából hol is tart és mire képes és ez egy remek lehetőség lett volna.” A szintén az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített Jövünk! magazin stábja februárban meglátogatta az akkor még NB I-ről álmodozó együttest: További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.