- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Küzdősportok: óvatosak a zalaegerszegi klubok

Az egerszegi dzsúdósok június elején szabadtéri edzésekkel indítanak Forrás: judoinfo.hu [1]

Az egerszegi dzsúdósok június elején szabadtéri edzésekkel indítanak  •  Forrás: judoinfo.hu

Március közepén szinte teljesen leállt a sportélet, a szakági szövetségek nagy része lezártnak nyilvánította a bajnokságokat. Ez az időszak talán azoknak a sportágaknak volt a legnehezebb, amelyeknek ilyenkor van a versenyszezonjuk. Némi vigasz lehet az érintetteknek a kormány május eleji könnyítése, hiszen újraindulhattak az edzések – megfelelő óvintézkedések mellett.

A Zalaegerszegi Birkózó SE-ben már nagyon várták ezt a pillanatot. Gerencsér Zoltán, a klub vezetője az egyesület közösségi oldalán tájékoztatta a tagokat a folytatásról. Az újraindulás fő szabályait a Magyar Birkózó Szövetség állásfoglalása tartalmazza [2], amelyet alapul véve határozták meg a zalai szakvezetők is az edzések protokollját. Két szőnyegre osztják el a gyerekeket, ezek között nem lehet átjárni. Mindenkit arra kérnek, hogy edzésfelszerelésben érkezzen és csak a cipőt kelljen a szőnyeg előtt lecserélni. A gyerekek – akiket az edzők a két szőnyegről nem egyszerre engednek le – felszerelést nem hagyhatnak a teremben és az öltözőben sem. A szülők egyelőre nem léphetnek a terembe, a szőnyegeket pedig minden edzés után fertőtlenítik.

A Zalaegerszeg Judo SE-ben egyelőre óvatosak – tudta meg a zaol.hu [3] ifj. Nagysolymosi Sándor vezetőedzőtől.

„Sportágunkban sok az érintkezés, ezért nem kapkodjuk el az újraindulást. Egyelőre online maradunk kapcsolatban a gyerekekkel, június elején pedig szabadtéri edzésekkel indítunk.”

Az egyesületben remélik, hogy a hosszú kihagyás nem tántorítja el a sportágtól a gyerekeket.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesületben is kis csoportokban és szabadtéren zajlanak a tréningek.