UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-06-04 17:22

Kosárlabda: Meleg Gergő készen áll arra, hogy az NB I/A-ban szerepeljen

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatából a városi rivális PVSK NB I/A csoportos bajnokságban szereplő együttesébe igazolt a húszéves erőcsatár, Meleg Gergő. A klubváltás okáról és a terveiről egyaránt beszélgettünk vele.

Igazi vándornak tartja magát a PVSK felnőtt első osztályú kosárlabdacsapatának legújabb szerzeménye, Meleg Gergő. E gondolatának persze van némi alapja, hiszen a húszéves erőcsatár játszott már Szegeden, Kecskeméten, a spanyolországi Canarias Basketball Academy színeiben, a budapesti TF felnőttélvonalbeli együttesében, valamint a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs alakulatában is − ez utóbbiból igazolt a városi riválishoz.

Meleg Gergő a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatából igazolt a PVSK-ba Forrás: pecsma.hu
Meleg Gergő a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatából igazolt a PVSK-ba Forrás: pecsma.hu
Gergő nem mellesleg remekelt a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért másodosztályú kiírásban: mind a 24 mérkőzésen kezdőként kapott szerepet, ezeken a meccseken 29 percet, 19.9 pontot, 8 lepattanót és 1.9 asszisztot átlagolt. „A Kanári-szigetekről hazatérve úgy véltem, készen állok az NB I/A csoportos bajnokságra, de a várakozásaim nem úgy alakultak Budapesten, ahogyan azt elterveztem. Tisztában voltam azzal, hogy a fejlődésem érdekében egy szintet vissza kell lépnem, és a másodvonalba igazolnom; vezérszerepet akartam betölteni, és ez sikerült. Pécs gyönyörű város, nagyon megfogott a közeg. Rátgéber László akadémiájában különösen jól éreztem magam, sokat fejlődtem és a játék is jól ment. Pont ezért vagyok nagyon szomorú amiatt, hogy nem fejezhettük be a ligát − szerintem összejöhetett volna a feljutás. Ha ez sikerült volna, könnyen lehet, hogy nem váltok klubot.” Az élet tehát (vagyis inkább a járvány) keresztülhúzta Gergő számításait. De nem szomorkodhatott túl sokáig, a jövőjére kellett koncentrálnia. „Ebben a tekintetben nem volt apelláta. Azt érzem, hogy most már tényleg megértem arra, hogy a legmagasabb hazai szinten szerepeljek. Rengeteg ajánlatot kaptam, de a legjobbnak a PVSK-ét tartottam. Imádom ezt a várost, ráadásul a csapat szakmai filozófiája is szimpatikus. Biztos vagyok benne, hogy remek kosarassá válhatok ebben az együttesben.” A fiatal ezúttal hosszútávban gondolkozik: „Az élvonalban sok jó hazai és légiós kosaras bizonyít hétről hétre − emiatt meglehetősen erős bajnoksággá vált a magyar. Minél több lehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, és stabilan, magas szinten teljesíteni. Nagy kérdés még, mit hoz a jövő, de annyi bizonyos, hogy néhány remek, NB I-es szezont abszolválnék itt.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.