- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kardvívás: Nehéz volt megemészteni a vb elhalasztását − Rabb Krisztián

„Az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián a junior kardvívó-világranglista második helyezettjével, az olasz Luca Fiorettóval állt szemben a poreci utánpótlás Európa-bajnokság elődöntőjben − immár biztos érmesként. A magyarnak ezúttal nem volt ellenszere, 15:5-ös vereséget szenvedett így be kellett érnie a becsülendő harmadik hellyel” − részlet a március eleji tudósításunkból. [1] Mint kiderült, a Vasas sportolója nem csupán ezzel a bronzéremmel térhetett haza Horvátországból: elképesztő bravúrral Eb-címet szerzett a csapat tagjaként.

Így örült Rabb Krisztián a poreci Eb-n szerzett bronzérmének Forrás: EFC [2]

Így örült Rabb Krisztián a poreci Eb-n szerzett bronzérmének  •  Forrás: EFC

„Jó formában vágtunk neki az erőpróbának, és ennek meg is lett az eredménye, természetesen elégedett vagyok a történtekkel. Külön öröm volt azt tapasztalni, hogy ez eddig, a juniorkorosztályban töltött éveim közül most volt a legnagyobb az összhang közöttünk a srácokkal, végig egymásért küzdöttünk. A koronavírus-járvány azonban nem hagyta, hogy folytassuk a remeklést: az április elejére tervezett Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokságot ugyanis elhalasztották” − fejti ki Krisztián.

Természetesen ez utóbbi tény megviselte a fiatalt:

„Nagyon szomorú voltam, amikor megtudtam, nehéz volt megemészteni, hiszen egész évben erre készültünk. Azóta persze már elfogadtam, és abban bízom, hogy ősszel bepótolják a viadalt. Erre készülök, egy pillanatra sem álltam le a kényszerpihenőben, amely elég érdekesen kezdődött: március közepén, edzés közben érkezett a hír, miszerint, aki a legutóbbi két hétben külföldön tartózkodott, azonnal haza kell mennie. Egyből át kellett öltöznöm, és indulnom.”

Ez volt az a pillanat tehát, amikor Rabbnak „véget ért a közösségi élete”:

„El kellett felejtenem azt, hogy iskolába és edzésre járok. A karanténidőszakban mesteremmel, Somlai Bélával részletesen átbeszéltük az edzésprogramot, emellett az erőnléti edzőmmel is rendszeresen egyeztettünk. Talán ez is volt a legfontosabb: tudtuk, hogy a vívómunkát nem tarthatjuk szinten, így arra helyeztük a hangsúlyt, hogy fizikailag fejlődjek. Szerencsére már közel két hete visszatérhettünk a szervezett tréningekhez. Egyelőre a vívásra még nem került sor, próbálunk mindent fokozatosan felépíteni.”

Ami pedig a célokat illeti: Krisztián a következő évadban már a felnőttek között is megmutatná magát, utolsó éves juniorként pedig maradandót alkotna.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.