- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nem volt előjele Tóth Bendegúz tragédiájának – mondja a birkózóválogatott orvosa

Amint arról korábban beszámoltunk, az ESMTK 22 éves felnőttválogatott versenyzője, Tóth Bendegúz csütörtökön szabadtéri edzés közben lett rosszul. Birkózótársai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, ezt folytatták a kiérkező mentőegységek, majd a Honvédkórházba szállították, ahol hiába küzdöttek összesen mintegy másfél órán át az életéért, már nem tudták megmenteni.

A birkózóválogatott orvosa szerint nem volt előjele Tóth Bendegúz tragédiájának [1]

A birkózóválogatott orvosa szerint nem volt előjele Tóth Bendegúz tragédiájának

Az esetet követően megkérdeztük a birkózóválogatott orvosát, dr. Bakanek Györgyöt, hogy lehet-e már valamit tudni a halál okairól.

 „Egyelőre nem tudunk semmit, hétfőn lesz hivatalos az orvos által végzett boncolási eredmény, addig csak találgathatunk. A sportolóknál bekövetkezett, Bendegúzéhoz hasonló tragédiák esetében általánosságban akár öt-hat oka is lehet a halálnak. A találgatásokba azonban nem szeretnék belemenni. Az biztos, hogy a sportorvosi vizsgálatokon megfelelt, semmi előjele nem volt a történteknek.”

Úgy tudjuk, a sportolón korábban három koronavírustesztet végeztek, amelyek közül az első pozitív, a másik kettő negatív eredményt mutatott. Információink szerint, halálát követően újabb mintát vettek tőle, amely szintén negatív lett.

Bendegúz tragédiája érthetően megrázta az egész sportágat. A szabadfogású válogatott szövetségi kapitánya, Dvorák László is megtörten nyilatkozott portálunknak:

„Képtelen vagyok szavakkal kifejezni, mit jelent elveszíteni Bendegúzt. Emberileg és a sportban egyaránt példát statuált mindenki előtt. Mindig csak szuperlatívuszokban tudtunk róla beszélni, ő volt a magyar szabadfogású birkózás egyik legnagyobb reménysége, ő volt az az ember, akire lehetett építeni. Mély fájdalmat érzek.”

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.