UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-06-07 16:59

Ocskay-akadémia: „Csapatsportágról beszélünk, ha nem találkozunk, nincs meg a feeling”

A kényszerszünet után mostanra már visszarázódott a munkába az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapata; a vezetőedző Ondrejcik Rastislav nyilatkozott.

Kéthónapos szünet után májusban újraindult az élet az egyik legeredményesebb hazai utánpótlás-nevelő műhelyben, a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiában. Az U18-as együttes is munkába állt Ondrejcik Rastislav vezetőedző és Horváth Dániel erőnléti edző irányításával. Persze a korlátozások alatt sem hagyták abba egy pillanatra sem a tréningeket.

Ondrejcik Rastislav vezetésével újra edzésbe állt az Ocskay-akadémia U18-as csapata Forrás: jegkorongakademia.hu
Ondrejcik Rastislav vezetésével újra edzésbe állt az Ocskay-akadémia U18-as csapata Forrás: jegkorongakademia.hu
 „Próbáltunk mindenféle eszközt bevetni, közösségi oldalakon tartottunk edzéseket a fiúknak, de azért így nem volt az igazi – nyilatkozta Rastislav. –  Csapatsportágról beszélünk, és ha nem találkozunk, nincs meg a feeling, nem tudják úgy húzni egymást, és ez nagyon hiányzott.” A szakvezető elmondta a nehézségek ellenére büszke a játékosaira, akik fegyelmezetten végezték a feladatokat a kényszerpihenő alatt is. „Amit kértünk tőlük, azt csinálták becsülettel, folyamatosan jöttek tőlük a visszajelzések. De attól függetlenül, hogy otthon végezték az edzéseket, nem volt ideális a srácok állapota.” A várva várt visszatérés után most már belerázódott a csapat a mindennapokba, és alig várják a következő szezont. „Először könnyű futásokkal, most ezekben a hetekben már a konditeremben is tudunk edzeni a fiatalokkal. Szépen, fokozatosan állunk vissza, nem tudni még, mikor kezdődik a bajnokság, de addig biztosan rendbe tesszük a játékosok erőnlétét.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.